Металопластика однела бодове из Београда

57

Рукометаши Црвене звезде поражени су у дербију шестог кола Супер лиге Србије у Београду од шабачке Металопластике резултатом 24:27. Црвено-бели су заостајали скоро током читавог меча, а изостанак голгетера Војислава Брајовића се изразито осетио у игри екипе Ненада Перуничића.

Стефан Алчаковић је отворио утакмицу поготком, и то је било једино вођство Звезде на утакмици, али су гости из Шапца убрзо преузели иницијативу и са две мини серије од по 3:0 стигли до озбиљне предности од 7:3 у 11. минуту. Црвено-бели су од тада јурили резултат до краја меча. Головима Младена Шотића и Дарка Тодоровића убрзо су преполовили вођство Металопластике и смањили на 6:8, али само за кратко јер је ривал преко Грујичића поново дошао до плус четири (10:6). Изабраници Ненада Перуничића су мало поправили игру у односу на сам почетак. Цупара је имао неколико успешних интервенција, али су гости чврстом одбраном константно држали предност. У 23. минуту шабачки рукометаши су повели са пет голова разлике (13:8). Домаћи тим, свестан да им измиче контрола утакмице, на време се пробудио и головима Луке Денића и Уроша Вуковића из седмераца пришао на минус два (12:14). У финишу првог дела Шотић постиже атрактиван гол, Вуковић још једном реализује седмерац и смањује на 14:15, али Ненад Делибашић погађа мрежу за 16:14 у корист гостију и то са играчем више на истеку 30. минута.

Лоше је почело друго полувреме по екипу у црвено-белим дресовима. Металопластика је побегла на 20:16, али након тога није искористила три узастопна напада, што Звезда успева да казни и преко Вуковића, Тодоровића и Шотића стиже на само минус један (19:20). Голман Стеван Симић је добро бранио у другом делу, али су црвено-бели имали већи број изгубљених лопти и промашаја који су скупо коштали екипу на овом сусрету. Гости су се брзо консолидовали и серијом 6:1 стигли до велике предности у 51. минуту. Грујичић и Делибашић су постигли важне голове у поменутом налету Шапчана за испоставиће се недостижну предност од 26:20. Пришла је Звезда на минус четири (22:26), Симић је одбранио седмерац, али су и црвено-бели промашили са седам метара, па је и последња нада да се може стићи бар до бода отишла у неповрат. На крају је Шотић смањио на коначних 24:27.

Најефикаснији у тиму Црвене звезде био је Младен Шотић са седам погодака, док је Урош Вуковић постигао пет, од чега су три била из седмераца. У гостујућем саставу по седам пута су се у стрелце уписали Немања Грујичић и Немања Обрадовић.

Црвена звезда – Металопластика 24:27 (14:16)

Београд – Дворана: Шумице. Гледалаца: 200. Судије: Мошорински и Панџић. Седмерци: Црвена звезда 6 (4), Металопластика 4 (2). Искључења: Црвена звезда 10, Металопластика 14 минута.

Црвена звезда: Симић, Вуковић 5 (3), Поповић, Слободан Димитрић 2, Алчаковић 3, Протић, Антељ, Радоничић 2, Тодоровић 4, Цупара, Шотић 7, Нешовановић, Матичић, Бабић, Денић 1 (1), Милутиновић.

Металопластика: Гроздановић, Драгићевић 3 (1), Миловановић 2, Стевановић, Грујичић 7 (1), Палевић, Делибашић 4, Остојић, Обрадовић 7, Марковић, Арсић, Савић, Јездимировић, Митровић 3, Јевтић, Петровић 1.

Звезда је после овог пораза пала на четврто место са седам освојених бодова. Испред су Југовић са осам, Железничар са девет и Металопластика са 10 освојених бодова. Црвено-бели у следећем колу дочекују нишки Железничар.

Претходни текстРанђеловић водио Звезду до победе
Следећи текстЗвезда тријумфовала у Задру