После Балтика Звезда гостује на Јадрану

33

После изузетно дугог и напорног пута из Литваније, кошаркаши и стручни штаб Црвене звезде Телеком у петак предвече стигли су у Задар. Црвено-бели ће суботу два пута радити у дворани Крешимир Ћосић, а на дан меча имаће још један уобичајени, преподневни шутерски тренинг.

Црвено-бели су на деоби првог места на табели регионалног такмичења, са максималним учинком у досадашња четири кола као и подгоричка Будућност. Са друге стране Задрани имају половичан учинак, али треба нагласити да су оба тријумфа уписали на домаћем паркету, а да су у минулом колу са само поеном разлике поражени од Цибоне у Загребу. Чињеница је да је Задар веома неугодан домаћин, па нема сумње да Звезду очекује тешко гостовање.

Отежавајућа околност за црвено-беле свакако је право путешествије које је Звезда имала до обала Балтичког, а потом у повратку до Јадранског мора. У само три дана, изабраници Дејана Радоњића имали су две непроспаване ноћи, проведене у путу, али су свесни да и када је тешко морају да буду на висини задатка. Пре него што је изнео очекивања пред дуел са Задром, Чарлс Џенкинс је сумирао утиске из дуела са Нептунасом:

На гостовању у Литванији смо веома лоше ушли у меч. Међутим, тренер и стручни штаб је реаговао на прави начин па смо услед одређених промена у начину игре успели да смањимо ефекат нииховог убитачног шута споља. Жестоко смо се борили и захваљујући великом пожртвовању довели смо себе у позицију да имамо шут за победу. Међутим, нисмо имали среће. У сваком случају, било је то драгоцено искуство из ког смо, сигуран сам, сви нешто научили. Надам се да нам се грешке неће поновити и да ће нам све то помоћи за утакмице које су пред нама – рекао је Џенскинс, а потом се фокусирао на меч са Задранима:

Иако смо имали заиста веома напоран пут, пред нама је посао који морамо да обавимо на најбољи могући начин. Сада би лако могли да се праве разне изговори или траже алиби варијанте, али ми једноставно нисмо такав тим. Мислим да је стручни штаб урадио сјајан посао како би одморио и освежио екипу и мислим да ћемо се на прави начин спремити за дуел са Задром.

Џенкинс о наредном ривалу црвено-белих има само речи хвале:

То је веома добра екипа која је у досадашњем делу АБА лиге приказала врло добре игре и забележила је неке импресивне победе. Најбољи начин да им се супротставимо биће агресивна игра у одбрани. Уколико будемо играли чврсто у одбрани и исконтролишемо скок можемо да се надамо повољном резултату. Неће бити лако, али сву снагу и енергију морамо да сумеримо као остварењу нашег циља – закључио је Џенкинс.

Дуел између Задра и Црвене звезде на програму је у недељу од 19 сати, а директан пренос меча можете пратити у директном преносу на ТВ Спорт клуб.

Претходни текстЦрвено-бели дочекују Металопластику у дербију
Следећи текстВатерполисти дочекују Медвешчак