Пораз Звезде у Литванији

28

Кошаркаши Црвене звезде Телеком нису успели да преброде изузетно тешко гостовање у Клаипеди. Нептунас је био бољи резултатом 83:81 и на тај начин нанео први пораз изабраницима Дејана Радоњића у сезони. Домаћин је био изузетно шутерски расположен током читавог меча, али су црвено-бели захваљујући великој упорности успели да уведу меч у неизвестан финиш.

У егал завршници утакмице срећа је окренула леђа Звезди и Василијус је погодио изузетно тежак шут за победу три секунде пре краја за 83:81. Времена је било мало, али довољно да Маркус Вилијамс покуша да шутем за три поена донесе победу својој екипи. Ипак, Вилијамс је био непрецизан па су Звездини ко[арка[и  по први ове сеyоне паркет напустили погнутих глава.

Звезда је добро започела утакмицу, спречила је ривала да дође до коша у првих два минута игре па је резултат био 5:0. Од тог тренутка домаћин се распуцао и показао на делу своје најјаче оружје – шут за три поена. Црвено-белима је било тешко да спрече ривала да уђе у свој жељени ритам и то се одразило на резултат.

Гаилијус је био непогрешив погодивши четири пута из исто толико покушаја ван линије 6.75, а ни његови саиграчи нису били ништа слабији. Нептунас је погодио чак девет од својих 15 покушаја за три поена па је резултат на половини другог периода гласио 40:25. Црвено-бели су се у наставку мало консолидовали и агресивним приступом успели да смање предност на десет поена колико је било на полувремену (47:37).

Након уводних 5:2 за Нептунас у трећој деоници Звезда је одговорила серијом 5:0 захваљујући Митровићу који је погодио уз неспортски фаул над њим. Литванци су поново одговорили тројком, али Звезда није посустала па је од резултата 57:44 захваљујући понајвише одличној одбрани направила серију 17:5 и након тројке Вилијамса пришла на само пола коша заостатка (62:61).

Међутим, Димша је на другој страни уз много среће погодио нову тројку за домаћина и одбио налет Звезде. И поред тога црвено-бели нису посустали па су тако почетком последње деонице након тројки Дангубића и Блажича изједначили резултат (69:69). Убрзо је уследила серија грешака изабраника Дејана Радоњића и серија Литванаца 10:3 на четири минута пре краја (81:74).

Црвено-беле ни то није пореметило, већ су изванредном одбраном спречили Нептунас да дође до коша у наредна три минута и изједначили резултат (81:81). Уследила је неизвесна завршница, а јунак утакмице био је Василијус који је три секунде пре краја погодио уз много среће о таблу и донео својој екипи победу.

Нептунас – Црвена звезда Телеком 83:81 (25:20, 22:17, 20:24, 16:20)

Нептунас: Мазеика 8, Гирдзиунас 7, Нациус, Синица 6, Димша 8, Гаилијус 19 (7ск), Галдикас 3, Шакур 11 (6ас, 5ул), Белиаускас, Завацкас 10 (7ск), Василијус 8, Буткевичијус 3.

Црвена звезда Телеком: Вилијамс 23 (6ас, 4ск), Ребић, Дангубић 5, Митровић 6 (10ск), Лазић 9, Блажич 16 (6ск, 4ас), Калинић 4 (5ас), Марјановић 11, Тејић, Џенкинс 3, Јовић 2, Цирбес 2.

Претходни текстЛазовић: Дођите на Маракану!
Следећи текстЦрвено-бели без завршног ударца