Звезда наставила победнички низ

20

Кошаркаши Црвене звезде Телеком задржали су епитет непобедивости и после четвртог кола регионалног такмичења. Изабраници тренера Дејана Радоњића оправдали су улогу фаворита и савладали Мега Визуру резултатом 93:77.

Црвено-бели су у овом мечу, који је због заузетости Пионира био одигран у дворани у дворани у Железнику, имали веома расположеног капитена Луку Митровића. Њему уз раме је био Бобан Марјановић, али треба истаћи да је цео тим поново показао изузетно залагање и велику борбеност. Мега је одлично отворила меч, приказавши врло ефикасну игру у првој четвртини, али у наставку Звезда је играла препознатљиво агресивно у одбрани, константно је била у предности од шест до 10 поена, контролисала је дешавања на терену и уписала још једну врло важну победу.

Гости су предвођени сјајним Миљеновић заиграли веома добро на старту. Плеј Мега Визуре одлично је разигравао саиграче, до краја меча сакупио је фантастичних 14 асистенција, па је Мега у финишу прве деонице имала осам поена вишка (17:25). То као да је био сигнал за Радоњићеве изабранике да заиграју знатно јаче у одбрани. Звезда је знатно подигла агресивност па је уследила серија 18:5 и преокрет. Од тог момента црвено-бели су диктирали темпо и констатно били у вођству.

Лука Митровић је био изузетно расположен, нарочито у шуту за три поена. Звездин капитен погодио је пет шутева ван линије 6,75 из исто толико покушаја, а у шуту са полудистанце само је једном био непрецизан (6-5). Управо после једне његове тројке Звезда је крајем треће деонице први пут дошла до двоцифрене предности (67:57), а коначан епилог се већ тада могао наслутити.

Мега се још једном показала као врло полетан тим и поприлично тврд орах, али с обзиром да се у финишу уз Митровића распуцао и Марјановић, јасно је било да ће Звезда уписати и пету победу у овој сезони. 

Црвена звезда Телеком – Мега Визура 93:77 (26:29, 25:15, 17:17, 25:16)

Црвена звезда Телеком: Вилијамс 10, Ребић, Дангубић, Митровић 27 (7 ск), Лазић 2, Блажич 11, Калинић 8, Марјановић 20 (9 ск), Тејић, Џенкинс 4, Јовић 7, Цирбес 4.

Мега Визура: Кешељ 5, Крстић, Мареља 12, Јарамаз, Миљеновић 14 (14 ас), Јокић 17, Чантекин 6, Тијанић 4, Загорац 11, Врбица, Симеуновић, Николић 8.

Претходни текстЗвезда надиграла Партизан у другом полувремену
Следећи текстКалинић: Сјајан почетак сезоне