Звездина фуриозна трећа четвртина

59

Кошаркаши Црвене звезде Телеком уписали су трећу победу у АБА лиги и на тај начин задржали епитет непобедивости у регионалном такмичењу ове сезоне. Након тријумфа у Пиониру над Левским и победе против Цибоне у Загребу, црвено-бели су савладали Олимпију резултатом 73:65.

Права рапсодија изабраника Дејана Радоњића виђена је у трећој деоници. Звезда је на полувремену имала пет поена предности (33:28), а онда се почетком треће четвртином упалила црвено-бела машина. Наиме, за шест минута наставка чета тренера Радоњића је направила серију 21:3 и након коша Марјановића стекла огромних 23 поена предности (54:31).

Публика у Пиониру се разгалила и громогласним аплаузима и песмом поздрављала сјајне потезе и велику борбеност коју су показали црвено-бели кошаркаши. Све је изгледало као права најава за почетак Евролиге и окршај са Галатсарајем који је заказан у четвртак у Комбанк арени.

У последњој деоници ритам утакмице је нагло пао што је много више одговарало гостима. Олимпија је направила серију 26:8 и пришла на само шест поена заостатка (69:63). Лоше Звездине минуте је поенима прекинуо Марјановић, а његови саиграчи су остали прибрани и до краја утакмице задржали вођство.

Црвено-бели су одлично отворили утакмицу и онемогућили су Олимпију да постигне кош у прва три минута. Захваљујући поенима Маркуса Вилијамса и Бобана Марјановића резултат је био 7:0 али су гости убрзо показали квалитет који им је донео две победе на почетку АБА лиге и искористили нешто слабију игру у нападу изабраника Дејана Радоњића. Словенци су направили серију 17:7 и дошли до првог вођства на утакмици на крају прве деонице (14:17).

Звезда је показала у другом периоду знатно бољу игру у одбрани. Друга четвртина је почела серијом црвено-белих 10:2 (24:19), а агресивна одбрана је сјајно функционисала до краја полувремена о чему најбоље сведочи податак да је Олимпија за других десет минута игре постигла само 11 поена.

Чета Дејана Радоњића силовито је започела друго полувреме. На постојећу изванредну одбрану прикључио се и све бољи напад. Чарлс Џенкинс је ушао у серију поена, Марјановић и Митровић су поентирали у рекету, а публика у Пиониру је имала прилику и да види изузетно атрактивно закуцавање Немање Дангубића на асистенцију Маркуса Вилијамса. Црвено-бели су практично били незаустављиви, а разлика је константно расла па је након поена Марјановића у 26. минуту сусрета резултат гласио 54:31.

Звезда је до краја трећег периода одржавала високу предност, али је у последњој деоници уследио пад ритма утакмице што није превише одговарало црвено-белима. Олимпија је стрпљивом игром за осам минута направила серију 26:8 и смањила разлику на само шест поена (69:63).

Међутим, изабраници Дејана Радоњића нису дозволили да паника уђе у њихове редове, већ су прибраном игром успешно привели меч крају уписавши нову победу у сезони.

Црвена звезда Телеком – Унион Олимпија 73:65 (14:17, 19:11, 28:10, 12:27)

Црвена звезда Телеком: Вилијамс 9 (5ас, 4ск), Ребић, Дангубић 4 (4ск), Митровић 9 (4ск), Лазић 5, Блажич 2, Калинић 3, Марјановић 15 (14ск), Тејић 2, Џенкинс 13, Јовић 1, Цирбес 10.

Унион Олимпија: Рупник, Маринели, Хорват, Салин 2 (4ул), Мурич 10 (6ск), Бегић 23 (7ск), Николов 8 (4ск), Махковић, Омић 4, Мариновић 10 (8ас), Каначевић 8.

Претходни текстОдбојкашице одбраниле Шалетов трофеј
Следећи текстЈовић: Да смањимо број изгубљених лопти