Црвено-бели славили после драме

46

Црвена звезда је у првој утакмици у сезони у неизвесној завршници победила Морнар из Сплита резултатом 9:7.

Пре почетка утакмице руковоство Црвене звезде уручило је поклоне Дејану Савићу и Сави Ранђеловићу због добрих резултата са репрезентацијом Србије.

Пред добро испуњеним трибинама на базену СЦ „11. април“ гости из Сплита су преко Крагића први дошли до предности. Међутим, вечерас веома расположени Страхиња Рашовић је узвратио са два гола и после прве четвртине црвено-бели су имали минималну предност. До краја полувремена играло се гол за гол, а у трећем периоду Морнар је успео да преокрене и поведе 6:5.

У одлучујућој четвртини пулени Дејана Савића успели су да изједначе, али су гости три и по минута пре краја утакмице дошли до нове предности. У неизвесној завршници најпре је Страхиња Рашовић постигао гол за 7:7, да би Никола Ешкерт минут пре краја довео Звезду у вођство. Морнар је имао напад и шансу за ново изједначење, али се наша екипа одбранила, а онда је неколико секунди пре краја старији од браће Рашовић постигао још један погодак и поставио коначних 9:7.

Звезду је до прве победе у регионалном такмичењу предводио Страхиња Рашовић са пет голова. Његов млађи брат Виктор постигао је два, док су се по једном у листу стрелаца уписали Ешкерт и Томашевић.

Црвена звезда – Морнар 9:7 (2:1, 2:2, 1:3, 4:1)

Базен „Влахо Орлић“. Гледалаца: 500. Судије: Аџић (Котор), Радичевић (Дубровник). Играч више: Црвена звезда 11 (6), Морнар 11 (3). Петерци: Црвена звезда 1 (1).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Драксимовић, С. Рашовић 5, Обрадовић, Ешхерт 1, Томашевић 1, Танкосић, В. Рашовић 2, Драшовић, Ранђеловић, Јовић, Јовановић, Његован, Тодоровски, Кнежевић. Тренер: Савић.

МОРНАР БРОДОСПАС: Качић, Шагаљ, Крагић 3, Ћорушић, Ћалић, Врдољак, Зовић 1, Лушић, Бурић 1, Глухајић 1, Мареља, Бан 1, Анић, Бутић. Тренер: Врдољак.

Претходни текстЗвезди треће место на турниру у Новом Пазару
Следећи текстВилијамсу МВП титула