Велико загребачко искушење

30

Кошаркаши Црвене звезде Телеком кренули су пут Загреба где их у уторак од 20 сат очекује дуел другог кола АБА лиге са Цибоном. Црвено-бели су на отварању сезоне у Пиониру пружили доста добру игру која је материјализована победом од чак 30 поена разлике против новајлије у лиги – Левског из Софије. Изабраници тренера Дејана Радоњића разгалили су срца навијача великом борбеношћу и атрактивним потезима, а мечу са Цибоном прилазе са још више мотива.

Са друге стране, Цибона је у Драженовом дому поражена у дербију против љубљанске Олимпије па нема сумње да ће загребачки вукови учинити све да се искупе за неуспех на старту. Цибона је и актуелни освајач регионалног такмичења па тренер црвено-белих Дејан Радоњић са пуно респекта говори о наредном ривалу:

Очекује нас меч против консолидоване Цибоне, која се у потпуности стабилизовала. Загрепчани су успели успешно да надоместе одлазак Дарија Шаирића и Дарка Планинића довођењем Лалића и Бараћа. Међутим, за њих је најзначајније да су продужили сарадњу са покретачем читаве екипе, плејмејкером Блесингејмом и искусним играчима који су дуго година у систему као што су Давор Кус и Марин Розић. Такође, у екипи су остали играчи који су имали значајан учинак у прошлој сезони Сиришчевић и Јагодић-Куриџа, а тим је јачи и за неколико младих и талентованих репрезентативаца. Можда и најзвучније појачање добили су непосредно пред почетак лиге у лику Ван Острома – почео је причу Радоњић и додао:

Нема сумње да се ради о веома квалитетној екипи која има много искуства. Цибона је клуб са богатом традицијом тако да нам предстоји веома тешко гостовање.

Стратег црвено-белих изнео је и проблеме са којима се суочава пред меч са Цибоном:

Још не знамо да ли ћемо у Загребу бити комплетни, јер је Стефан Јовић пропустио тренинг после меча са Левским. Ради се о лакшој повреди, али тек на дан утакмице знаћемо да ли ће он бити у саставу – рекао је Радоњић и на крају поручио:

Дуел са Цибоном на њеном терену биће велико искушење за нашу младу екипу. Ипак, очекујем да ћемо кроз још један тежак меч наставити да градимо тим – закључио је Радоњић.

Директан пренос утакмице из Загреба обезбеђен је на телевизији Спорт клуб.

Претходни текстРад – Звезда у осмини финала Купа Србије
Следећи текстКако је промовисана нова Звезда