Звезда фуриозна на старту АБА лиге

13

Кошаркаши Црвене звезде Телеком на старту нове сезоне својим навијачима су се представили на најбољи могући начин. Црвено-бели су савладали Левски из Софије резултатом 85:55 и на тај начин оправдали улогу најбољег домаћина АБА лиге из прошле сезоне. Изабраници Дејана Радоњћа су одиграли фантастично друго полувреме и захваљујући перфектној одбрани у том периоду уписали убедљиву победу.

Наиме, од трећег минута другог полувремена па све до 35. минута утакмице трајала је невероватна серија која је потпуно разгалила публику у Пиониру. Звезда је тај период игре добила резултатом 32:6, повела 27 поена разлике и потпуно угасила све наде Бугара да могу да направе изнанеђење.

Нову сезону поготком је отворио Бобан Марјановић, али је онда уследила серија Левског. Након три и по минута гости су водили 11:4 и то је био знак за изабранике Дејана Радоњића да морају да заиграју боље у одбрани.

Они су то и учинили, а из агресивне одбране стизали су лаки поени па су црвено-бели, а то је демонстирано почетком друге деонице када је Јовић украо лопту, атрактивно пронашао Блажича који је донео црвено-белима прво вођство након уводних 2:0 (19:17).

Међутим, Звезда још увек није пронашла жељени ритам па је уследила резултатска клацкалица. Левски је половином другог периода водио 25:28, а онда је капитен црвено-белих Лука Митровић серијом сјајних асистенција и кошева био предводник серије 11:1 која је његовој екипи донела вођство од седам поена (36:29).

Црвено-бели су нешто слабије кренули у друго полувреме, Левски је то искористио и серијом 8:2 пришао на само поен заостатка (44:43). Од тог тренутка изабраници Дејана Радоњића су приказали перфектну одбрану. На крилима публике и енергије коју је екипи додатно унео уласком са клупе Јака Блажич, црвено-бели су практично летели по терену.

Гостима су сви путеви ка кошу били затворени, а брзина играча Звезде је изашла на видело. Из агресивне одбране стигао је велики број лаких поена, али и атрактивних потеза. Серија која је почела у трећем минуту другог полувремена трајала је 12 минута. У том периоду црвено-бели су дали 32 поена, а гости само шест  и Звезда је повела са 27 поена разлике седам минута пре краја (76:49).

Питање победника је било решено и са трибина се све гласније чула песма Звездиних навијача који су били задовољни игром својих љубимаца. Изабраници тренера Радоњића су узвратили бројним атрактивним асистенцијама и закуцавањима и до краја утакмице повећали предност на 30 разлике (85:55).

Црвена звезда Телеком – Левски Софија 85:55 (17:17, 25:18, 23:12, 20:8)

Црвена звезда Телеком: Вилијамс 2 (6ас, 4ск), Ребић 2, Дангубић 11, Митровић 18 (6ск, 4ас), Лазић, Блажич 8, Калинић 4 (6ск), Марјановић 14, Тејић 4, Џенкинс 8, Јовић 4, Цирбес 10 (5ск).

Левски Софије: Хит, Карамфилов 5 (4ас), Ангелов 4, Симеонов 10 (4ск), Павлел Иванов 6, Павлин Иванов 8, Пуповић 9 (6ск), Захариев 6 (4ск), Димитров 4, Гјуроски 3, Гаидадијев.

Претходни текстЕгзибиција црвено-белих у Шумицама
Следећи текстПобеда и пораз црвено-белих дама