Реми Звезде и Вождовца

75

Последњу утакмицу пред одлазак на репрезентативну паузу фудбалери Црвене звезде одиграли су на свом стадиону против Вождовца, и забележили први „кикс“ у првенству на свом терену још од утакмице са Доњим Сремом прошле сезоне.

Тренер Лалатовић одлучио се за исти састав који је савладао Борац у Чачку, уз изузетак у нападу. Повређеног Ђорђа Ракића заменио је његов имењак Деспотовић. После више од 650 минута колико је био несавладан голман црвено-белих Предраг Рајковић по први пут ове сезоне био је приморан да вади лопту из своје мреже.

Искусна екипа са Душановца добро је парирала фаворизованом српском шампиону и већ у 7. минуту након центаршута Бабовића и смушености одбране Ињац је затресао мрежу најтрофејнијег српског клуба. Уследио је шок од кога су се играчи српског шампиона опоравили тек средином полувремена. У 20. минуту након корнера Лазовића Петковић је примио лопту у казненом простору ривала, лепо се окренуо, али је његов волеј ударац завршио преко гола. Само неколико тренутака касније стиже изједначење. Лазовић и Деспотовић су добро комбиновали, уследио је приземан центаршут по земљи на лопту је налетео Гаврић и из непосредне бвлизине погодио циљ.

Уследила је тотална иницијатива црвено-белих, Деспотовић је имао идеалну прилику за потпуни преокрет, голман Вождовца Супић је био на кривој нози, међутим лопта је прелетела преко пречке. И како то обично бива у фудбалу, када промашиш шансе у самом финишу првог дела уследила је казна. Још једном су дефанзивци Црвене звезде лоше одреаговали, до лопте је дошао Бељић и по други пут савладао Рајковића. У последњим моментима Лазовић је шутирао из изгледне ситуације, али је живи зид Вождовца осујетио његов покушај.

Друго полувреме на самом старту донело је изједначење црвено-белима, стрелац је после одличног ударца са ивице шеснаестерца био Никола Мијаиловић. Од тог момента па све до последњег звиждука судије Стоиљковића покушавали су играчи шампиона Србије да постигну трећи погодак, међутим и поред неколико изгледних прилика нису успели. Са друге стране играчи Вождовца користили су сваку прилику за крађу времена. И поред велике иницијативе, Црвеној звезди је фалило концентрације у завршницама напада. Покушао је Лалатовић увођењем Јовића, Катаиа и Ристића да промени стање на терену, али није било промене резултата. У зауставном времену, Лука Јовић је након центаршута Мијаиловића могао да се упише у стрелце, али шутирао је главом преко гола. После нерешеног исхода у Крушевцу, црвено-бели уписали су и други реми у овој сезони.

Следи репрезентативна пауза а затим вечити дерби.

Црвена звезда – Вождовац 2:2 (1:2)
Стадион: Црвене звезде. Гледалаца: 10.450. Судија: Игор Стојиљковић (Београд). Стрелци: Гаврић у 23′ и Мијаиловић у 49′ за Црвену звезду, а Ињац у 7′ и Бељић у 42′ за Вождовац.
Црвена звезда: Рајковић, Петковић, Лазић, Павићевић, Мијаиловић, Ковачевић, Босанчић, Печник, Гаврић, Лазовић и Деспотовић.
Резерве: Кахриман, Планић, С. Ђорђевић, Ристић, Савићевић, Катаи, Јовић.
Вождовац: Супић, Петровић, Китановски, Николић, Златковић, Павловић, Бељић, Михајлов, Шкерјанц, Бабовић и Ињац.
Резерве: Божовић, Џугурдић, Стојковић, Стошић, Адамовић, Марушић, Одита.

Претходни текстНови пораз црвено-белих
Следећи текстЛалатовић: Превише смо грешили