Радоњић: Калинић од петка на тренингу

35

После освајања другог места на веома јаком турниру у Милузу кошаркаши Црвене звезде Телеком у београдском Пиониру наставили су са припремама за предстојећу сезону. Црвено-бели су у Француској били јачи за словеначког репрезентативца Јаку Блажича, а од петка ће бити комплетни пошто ће се екипи прикључити и освајач сребрне медаље на Светском купу у Шпанији – Никола Калинић.

Изабраници тренера Дејана Радоњића у четвртак ће одиграти још једну пријатељску утакмицу. Ривал Црвене звезде биће подгоричка Будућност, а меч је затвореног типа и биће одигран без присуства публике. У досадашњем току припрема Звезда је савлада чачански Борац, Панатинаикос и Стразбур, а поражена је само од минхенског Бајерна. Утиске са недавно завршеног турнира у Милузу сумирао је тренер Радоњић:

У Француску смо отпутовали са идејом да проверимо све оно што смо урадили у досадашњем току припрема. Учествовали смо на веома јаком турниру и заиста смо имали веома квалитетне противнике и мислим да су нам дуели са Панатинаикосом, Бајерном и Стразбуром много значили – почео је причу Радоњић и потом додао:

Били смо ослабљени неиграњем Бранка Лазића због повреде. Са друге стране, Немања Дангубић је путовао са нама, али није играо. Радио је по специјалном програму и по повратку у Београд он је после дуже паузе почео са кошаркашким тренинзима. Оно што је евидентно је да ће Вилијамсу бити потребно још времена да достигне потребан ниво физичке спреме, а Јаку Блажича нисмо желели превише да оптеретимо, па је његова минутажа на турниру у Француској била дозирана. Све у свему, направили смо детаљну анализу свега оног што смо видели и приказали у Милузу. Предстоји нам још много рада како би се постигао жељени ниво физичке спреме и тимске уиграности – поручио је Радоњић.

После дуела са Подгоричанима Црвеној звезди предстоји учешће на веома јаком турниру у Истанбулу на коме ће учествовати московски ЦСКА, Фенербахче Улкер, Анадолу Ефес, Олимпијакос и Уникаха.

Период који је испред нас ћемо покушати да искористимо на најбољи могући начин како би смо адаптирали играче који су нам касније прикључили, а момке који су били у посебном режиму тренинга увели у такмичарски ритам – закључио је Радоњић.

Претходни текстЗвездин захтев за расписивање избора
Следећи текстОдговор Црвене звезде на позив Караџића