Звезда боља од Панатинаикоса

47

Кошаркаши Црвене звезде Телеком победом су стартовали на турниру у француском граду Милузу. Изабраници тренера Дејана Радоњића су у првом колу савладали славни Панатинаикос 78:69, по четвртинама 18:11, 22: 21, 17:16, 21: 21 уз веома добру игру, посебно у одбрани.

Иако су били ослабљени неиграњем Лазића, Дангубића и Калинића, црвено-бели су водили током читавог меча и потпуно заслужено су победили шестоструког првака Европе. У другом полувремену у нападу су одлично функционисали Марјановић и Вилијамс, одбрана је била на врло високом нивоу па је стечену предност Звезда успела да сачува.

Најефикаснији у редовима црвено-белих био је Бобан Марјановић са 18 поена, а двоцифрен кошгетерски учинак имали су и амерички интернационалци. Чарлс Џенкинс је постигао 13, а Маркус Вилијамс 11 поена. Стрелци за Звезду у овом мечу били су још Ребић 4, Митровић 9, Чворовић 2, Цирбес 9, Гудурић 5, Тејић 4 и Блажич 3.

Код Атињана Гист је убацио 15, Батиста 10, а Димитрис Дијамантидис шест поена.

У другом колу турнира у Милузу, које је на програму у суботу, Црвена звезда Телеком одмериће снаге са минхенским Бајерном. Почетак утакмице заказан је за 18 сати и 30 минута.

Претходни текстОдржана Скупштина РК Црвена звезда
Следећи текстБраво храбри Орлови