Звезди треће место на турниру “Блаце 2014“

54

Рукометаши Црвене звезде заузели су треће место на традиционалном турниру “Блаце 2014“. Црвено-бели су у полуфиналу поражени од нишког Железничара (25:29), а затим су у сусрету за треће место били бољи од Јастрепца резултатом 29:25.

Полуфинални меч Звезде и Железничара био је најквалитетнији на турниру. Екипа Ненада Перуничића је држала корак са победником Купа Србије до 10. минута, а затим се ривал одлепио и на полувреме отишао са три гола предности (16:13). Нишки тим је у другом делу сусрета имао и седам голова предности и поред још једне добре партије капитена Звезде Владимира Цупаре, који је на крају имао чак 19 одбрана. Београдски тим је до краја успео да смањи вођство Железничара на четири разлике. Најефикаснији у тиму Црвене звезде био је Дарко Тодоровић са осам постигнутих голова, док су Војислав Брајовић и Марко Поповић постигли по пет погодака. У екипи Железничара голман Дејан Златановић је имао 12 одбрана, а по шест пута су се у стрелце уписали доскорашњи капитен Звезде Милан Павлов, Давор Басарић и Милан Поробић.

Црвена звезда – Железничар  25:29 (13:16)
Блаце – Гледалаца: 300. Судије: Милосављевић (Звечан) и Ковач (Косовска Митровица). Седмерци: Црвена звезда 5 (3), Железничар 3 (2). Искључења: Црвена звезда 8, Железничар 10 минута.
Црвена звезда: Поповић 5, Цветковић, Матичић, Протић, Меденица, Антељ, Радоничић 1, Тодоровић 8, Цупара (19 одбрана), Нешовановић 1, Бабић 4, Огризовић 1, Брајовић 5, Милутиновић.
Железничар: Златановић (12 одбрана), Поробић 6, Павловић 1, Сл. Димитрић, Стефановић 4, Долић, Денић, Пернар, Стефановић, Ст. Димитрић 1, Мађар 2, Стојановић (6 одбрана), Дамјановић 3, Павлов 6, Митровић, Басарић 6.

Касније су одигране и утакмице за коначан пласман, а Звезда је у мечу за треће место још једном савладала Јастребац, овога пута убедљивијим резултатом (29:25). Противнички тим је само једном повео, а пар пута је било нерешено. Најефикаснији рукометаш у тиму црвено-белих био је млади Ђорђе Цветковић са шест погодака, док је Марко Поповић пружио још једну добру партију постигавши пет голова. Голмани су имали солидан учинак, па је Марко Антељ забележио осам, а Владимир Цупара 10 одбрана. У екипи Јастрепца стандардно добар учинак имао је Дарко Хаџић, који се осам пута уписао у стрелце.

Јастребац – Црвена звезда  25:29 (10:13)
Блаце – Гледалаца: 300. Судије: Николић и Цветковић (Лесковац). Седмерци: Јастребац 6 (3), Црвена звезда 3 (2). Искључења: Јастребац 6, Црвена звезда 6 минута.
Јастребац: М. Јовановић 1, Анђелковић 1, А. Хаџић 2, Ранђеловић, Раденковић, Шапоњић 4, Кнежевић, Миленковић 2, Д. Хаџић 8, Н. Јовановић (11 одбрана), Ћурчић (6 одбрана), Ђокић 4, Тодоровић 3.
Црвена звезда: Поповић 5, Цветковић 6, Матичић 3, Протић 1, Меденица 3, Антељ (8 одбрана), Радоничић, Тодоровић, Цупара (10 одбрана), Нешовановић, Бабић 4, Огризовић 2, Брајовић 2, Милутиновић 3.

Црвено-бели су тако освојили треће место на турниру, а трофеј је однела екипа Железничара из Ниша. Они су у финалу савладали Планинку са минималних 30:29. За најбољег голмана турнира проглашен је Дејан Златановић (Железничар), најбољи стрелац био је Жарко Петковић из екипе Планинке, а за најбољег играча је изабран Дарко Хаџић из редова Јастрепца.

Претходни текстСезонска карта за 7.900 динара
Следећи текстРадоњић задовољан првом провером