Убедљива победа црвено-белих над Јагодином

42

Фудбалери Црвене звезде у другом колу националног шампионата дочекали су тим Јагодине.

Данашњи ривал важи за стабилан клуб који се последњих година усталио у самом врху домаћег фудбала. Играчи у плавим дресовима су због обавеза у европским куповима раније почели сезону и дуже су у такмичарском ритму од изабраника Ненада Лалатовића. Такође, због проблема са лиценцирањем, шеф струке најтрофејнијег српског клуба није могао да рачуна на новајлије, па је тако прилику указао истој 11-орици који су савладали Раднички на премијери.

Већ у другом минуту голман „ћурана“ је испустио лопту, до ње је први стигао Лазовић међутим није успео да проигра Милијаша на другој стативи. Најбољи период игре црвено-бели су имали у средишњем делу првог полувремена. Неколико одличних акција извели су момци у црвено-белим дресовима, али Лазовић, Савићевић и Ракић нису успели да промене резултат. Са друге стране гости јасно опредељени за дефанзиву и покушаје из контри и полуконтри нису успели да угрозе Рајковића, изузев покушаја Цветковића из скраћеног корнера, али је млади чувар мреже био на висини задатка. Једини погодак у првом делу виђен је у 38. минуту, када је Ненад Милијаш поново демонстрирао класу. Слободан ударац са 30 метара претворио је у вођство свог тима још једном мајсторијом. Да буде ефектније лопта је окрзнула стативу приликом уласка у мрежу. До краја полувремена није више било узбуђења, па се на одмор отишло резултатом 1:0 за Црвену звезду.

Већ у трећем минуту наставка предност је дуплирана. После центаршута са леве стране голман Перић је испустио лопту, а све је то одлично испратио Ракић и повисио на 2:0. Од тог тренутка питање победника је било решено. Уследило је надмудривање на средини терена и није било превише опасних ситуација ни пред једним ни пред другим голом. Црвено-бели су сигурно чували лопту и само на моменте убрзавали ритам. У 67. минуту једну дубинску лопту иза леђа одбране Јагодине одлично је испратио Лазовић, умакао чуварима и поставио коначних 3:0. Тренер Лалатовић у завршници је поново указао прилику Звездиној деци Јовићу, Јовановићу и Ристићу. Нема дилеме да сваки минут овим младим момцима представља драгоцено искуство.

Максималан учинак из прва два кола уз допадљиву игру наградила је и Звездина публика. Важно је истаћи и учинак одбране тима из Љутице Богдана. У 180 минута фудбала у текућој сезони мрежа младог Рајковића је и даље нетакнута.

Наредног викенда на програму је први дерби, дуел Војводине и Црвене звезде у Новом Саду.

Црвена звезда – Јагодина 3:0 (1:0)
Стадион: Црвене звезде. Гледалаца: 12.718. Судија: Бојан Николић (Крагујевац). Стрелци: Милијаш у 38′, Ракић у 48′ и Лазовић у 67′.
ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Рајковић, Петковић, Павићевић, Лазић, Мијаиловић, Ковачевић, Милијаш, Савићевић, Печник, Лазовић, Ракић.
Резерве: Тркуља, Јовановић, Гогић, Ристић, Грујић, Караклајић, Јовић.
ЈАГОДИНА: Перић, Гашић, Михајловић, Савковић, Филиповић, Милинковић, Цветковић И.,Митошевић, Мартиновић, Арсенијевић,  Шушњар.
Резерве: Ђуричић, Цветковић А., Ивановић, Аду, Ђурић, Леповић, Мијатовић.

Претходни текстШесторица Звездиних играча донела бронзу Србији
Следећи текстПонос Звезде и Србије