Потписао и Вилијамс

25

Маркус Вилијамс нови је плејмејкер Црвене звезде Телеком, а искусни организатор игре потписао је једногодишњи уговор са црвено-белима. Вилијамс је четврто појачање Звезде у овом прелазном року пошто су већ ангажовани Никола Калинић, Немања Дангубић и Маик Цирбес.

Вилијамс је рођен 3. децембра 1985. године у Лос Анђелесу, висок је 191 центиметар, а студирао је на Универзитету Јукон. Чак четири сезоне провео је у НБА лиги играјући за Њу Џерси, Голден Стејт и Мемфис. У најјачој лиги света одиграо је укупно 203 утакмице уз просечан учинак од 5,6 поена и 2,8 асистенција. Занимљиво је да је 2007. био учесник Ол стар утакмице најбољих рукија и да је исте године био изабран у други најбољи тим новајлија НБА лиге.

После четири године у НБА био је члан руског Јенисеја, кинеског Нанђинга, Уникахе из Малаге и Локомотиве Кубан. Има двогодишње искуство играња у Евролиги, а са Уникахом и Локомотивом успевао је да се домогне Топ 16 фазе. Прошле сезоне у елитном клупском такмичењу Европе у дресу екипе из Краснодара на 24 утакмице просечно је бележио 7,3 поена, 3,8 асистенција и 2,2 скока по мечу.

Вилијамс добро зна у какву кошаркашку средину долази с обзиром да је минуле сезоне био у прилици да игра против Звезде. На отварању евролигашке сезоне у Београду био је убедљиво најбољи играч са учинком од 23 поена, 7 скокова и 3 асистенције, док је у реваншу у Русији уписао 13 поена и 8 асистенција. Био је фасциниран Звездиним навијачима и атмосфером из Комбанк арене и у неколико наврата је истицао да је то био најбољи амбијент у којем је играо.

Занимљиво је истаћи да је Маркус Вилијамс био члан репрезентације САД која је 2005. године учествовала на Светском првенству. Вилијамс ће се екипи прикључити на Златибору за неколико дана.

Претходни текстКарте за Јагодину
Следећи текстЈелачи сребро на ЕП уз национални рекорд