Головима Милијаша Звезда савладала Нишлије

50

Фудбалери Црвене звезде су допадљивом игром у потпуности су надиграли Раднички из Ниша, и славили победу од 2:0.

Ако се по јутру дан познаје пред фудбалерима Црвене звезде налази се берићетна сезона. Иако лишени помоћи појачања и без седморице која су напустила клуб, изабраници Ненада Лалатовића показали су да црвено-бели имају и тим и игру за највише домете.

Срушено је „проклетство“ првог гола, виђена је јасна идеја новог шефа стручног штаба, Милијаш је показао да је форма пролазна, а класа вечна, у наставку у игру су ушла три Звездина детета, на трибинама више од 22 хиљаде навијача. Премијера на Маракани заслужује највишу оцену.

На самом старту меча Нишлије су запретиле преко Батиохе али је Рајковић прочитао тамнопутог нападача и показао да је иако млад зрео за чувара мреже најтрофејнијег српског клуба. Испоставиће се да је та прилика из 2. минута једино што су гости урадили за читав меч.

Као осице агресивни момци у новим Пума дресовима кидисали су на сваку лопту. Са јасном концепцијом и убитачним пресингом на половини ривала Милијаш и другови до лудила су доводили Нишлије који заслужују све похвале за отворену игру и жељу за надмудривањем, али данас су наишли на бољег ривала. Голова, истина, није било до финиша првог дела, а за то је главни разлог недостатак концентрације и среће Печника, Савићевића, Ракића и осталих у завршници.

Међутим, нервозе није било. Црвена звезда је гушила и умарала одбрану Радничког, по боковима, средини, лоптама у простор, пресингом на сваком делу терена. Троуглови о којима се доста слушало из уста Лалатовића током припрема виђени су на конкретном примеру. Плод доминације стиже у 43. минуту. Милијаш прима лопту на 20 метара шутира, његов ударац након старта дефазивца Нишлија мења правац и завршава у голу. Само два минута касније слободан ударац за Звезду. Капитен опет из левице испаљује катапулт за лагодних 2:0 на полувремену. У наставку исти однос снага.

Судија Мажић није имао тежак задатак, играло се фер и спортски, а Црвена звезда је плесала на терену. Прилика није било као у првих 45 минута, али лепог фудбала, на периоде атрактивног итекако јесте. На терен су ушли изданци Звездине школе Јовић, Ристић и Јовановић и оставили одличан утисак. Овацијама је испраћен Печник за борбеност, игру и оданост најтрофејнијем српском клубу. Одличан старт шампионата за црвено-беле, упечатљив, доминантан, успешан у више сегмената. Сигурно да ће после овакве данашње партије порасти и самопоуздање изабраника Ненада Лалатовића.

У следећем колу, Црвена звезда на свом терену дочекује Јагодину.

Црвена звезда – Раднички Ниш 2:0 (2:0)
Стадион: Црвене звезде. Гледалаца: 22.332. Судија: Милорад Мажић (Врбас). Стрелци: Милијаш у 43. и 45. минуту.
ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Рајковић, Петковић, Лазић, Павићевић, Мијаиловић, Ковачевић, Милијаш, Савићевић, Лазовић, Печник, Ракић.
Резерве: Тркуља, Јовановић, Стојановић, Гогић, Ристић, Грујић, Јовић.
РАДНИЧКИ НИШ: Филиповић, Лазаревски, Ђорђевић, Љубинковић, Павловић, Ћулум, Коларевић, Јовановић, Батиоха, Пуношевац, Пејић.
Резерве: Кесић, Петровић, Томић, Митровић, Ђуричковић, Тодоровић, Миленковић.

Претходни текстЛалатовић и Павићевић: Срце на терен
Следећи текстЗвезда окупила расположиве снаге