Лалатовић и Павићевић: Срце на терен

48

У суботу, 09. августа, од 19 часова и 30 минута, фудбалери Црвене звезде ће играти премијерну утакмицу у новој сезони. Нишки Раднички ће бити прва препрека на путу ка одбрани титуле, а Звездини играчи ће се, уједно, трудити да „прескоче“ и препреку „традиције“.

Свесни значаја прве утакмице, свакако су и шеф стручног штаба Црвене звезде, Ненад Лалатовић, и један од најискуснијих фудбалера, Саво Павићевић. Они су најавили да ће цео тим оставити срце на терену, што би, по њиховим речима, требало да буде довољно за победу.

Очекује нас јако важан меч, самим тим што нам у госте долази Раднички из Ниша, искусна екипа предвођена одличним тренером. Битно је да покушамо да срушимо неугодну традицију, јер Звезда у последњих 12 година у првим колима има само две победе. Надам се да ћемо моји играчи и ја успети да то урадимо сутра. Не можемо да рачунамо на новајлије, али за играче који буду сутра истрчали, могу да гарантујем да ће дати 200% својих могућности. Покушаћемо сви заједно, уз помоћ навијача, да дођемо до победе. Позивам све навијаче да дођу у што већем броју, њихова помоћ ће нам бити неопходна – рекао је Лалатовић у уводном обраћању медијима.

Са речима шефа у потпуности је сагласан и Саво Павићевић.

Увек је прва утакмица најтежа и неизвесна, али играмо пред нашим навијачима, на нашем стадиону. Мени се чини да је Раднички још и квалитетнији ове сезоне него што је био претходне, а на Маракани су се на пролеће добро показали, намучили смо се против њих. Јесмо добили 2:0, али су оставили добар утисак на мене. Морамо да уђемо максимално сконцентрисано у утакмицу. Не очекује нас лак задатак, али нама ниједан резултат не игра улогу без три бода. Не може се више ниједна екипа победити ако се не да максимум. Имамо квалитет за победу и даћемо све од себе да утакмицу решимо у своју корист – рекао је Павићевић.

Лалатовић у својој првој утакмици коју ће водити екипу Црвене звезде са клупе, неће моћи да рачуна на појачања која су пристигла у овом прелазном року.

Жао ми је што не могу да рачунам на новајлије јер они су ту од првог дана припрема. Гаврић, који се сјајно уклопио, Планић, Босанчић који подиже форму и који би сутра сигурно добио макар пола сата… Ипак, верујем у играче који ће сутра играти. Сви они су показали квалитет на припремама и да са правом носе дрес Црвене звезде. Ако буду дали свој максимум, а даће, будите уверени, надам се да ћемо решити питање победника већ у првом полувремену. Ми смо Црвена звезда, да ли играли кадети, пионири или играчи од 30 и 40 година, срце мора да се остави на терену и победа мора да буде остварена – рекао је Лалатовић, додавши да Печник има право наступа, док ће после данашњег тренинга знати да ли ће моћи да рачуна на Дарка Лазовића.

Карте за утакмицу против Радничког налазе се у продаји, а срећног посетиоца западне трибине очекује ново изненађење у режији Терми Чатеж, чији ће ваучер бити смештен негде на западној трибини. Гледалац који га пронађе, уједно постаје и срећни добитник путовања у Терме Чатеж. Он и још три особе које поведе, моћи ће две ноћи да проведу у Индијанском селу. Све што је потребно је да по завршетку утакмице посети просторије Маркетинга клуба на западној трибини, и са собом понесе ваучер.

Претходни текстРадоњић: Очекује нас напоран рад
Следећи текстГоловима Милијаша Звезда савладала Нишлије