IN MEMORIAM – Милена Павловић

109

У понедељак 14. јула, у Београду је у 80. години живота преминула Милена Павловић, дугогодишњи кустос Музеја ФК Црвена звезда.

Милена Павловић је рођена 20. фебруара 1935. године. О највећем српском клубу Црвеној звезди се углавном све зна, а опет… Колико ли зидови и сводови „Маракане“ чувају тајни, колико ли их је тек остало под рушевинама бившег стадиона „Авала“, где су после рата почели црвено-бели… Колико је ту људи уградило своје животе да би Звезда била то што јесте.

Једна од тих особа је и Милена Павловић. Никад до краја позната широј јавности, а свима који су пажљиво пратили хронику збивања у овом клубу добро знана. У клубу је била од 1. јуна 1961. године. Из старе, грађанске београдске породице, млада, полетна, образована – завршила је два факултета, на први поглед заљубила се у Звезду на грбу новог клуба. Ту је, крај ауторитета, који су у сваком погледу представљали Звездини фудбалери, тренери и функционери, понајвише легендарни Слободан Ћосић, пронашла смисао живота.

Они који су посетили Звездин музеј, знају са каквом љубазношћу их је госпођа Милена водила кроз „Звездину“ историју и експонате, који не представљају само музејску вредност спорта већ су и део наше културе. Али, она није била само службеник нашег музеја већ и неко ко је својим присуством деценијама стварао позитивну атмосферу у клубу потврђујући да су људске вредности једнако вредне спортским.

Милена је у пензију отишла 31. марта 2001. године.

У среду, 16. јула, на централном гробљу ће од 13 часова бити одржано опело, док ће сахрана бити обављена у 13:30.

Овом приликом фудбалски клуб Црвена звезда упућује породици преминуле Милене Павловић поруке најискренијег саучешћа.

Претходни текстНова победа црвено-белих
Следећи текстИлија Каран вицешампион Балкана