Нова победа црвено-белих

35

Црвена звезда је славила и на другој контролној утакмици у Словенији. Изабраници Ненада Лалатовића победили су Крку резултатом 5:2.

Утакмица је почела уз благу теренску иницијативну нашег тима, и покушај Милијаша који није био прецизан. Узвратила је Крка минут касније, али није било проблема за Рајковића. Споран детаљ виђен је у 11 минуту када је у казненом простору са леђа оборен Гаврић, али је главни арбитар одмахнуо руком. Слично се догодило и у 18. минуту када је Лазовић оборен, а пиштаљка се поново није зачула. Ипак, у наставку акције фудбалери Крке брзо губе лопту, осваја је Милијаш који потом упошљава Мијаиловића на левој страни, а леви бек Црвене звезде одличним ударцем тресе мрежу и доводи наш тим у резултатску предност.

Звезда је и након гола била бољи ривал, али је уследио мирнији период меча током којег је Звезда извела неколико корнера. Ипак, након још једног, у 29. минуту, лопта се поново вратила до Милијаша који је идеално центриао близу прве стативе, а Петковић се најбоље снашао и погодио за 2:0. На трећи гол није се дуго чекало. Играо се 34’ минут када је данас одлични Вукан Савићевић преварио двојицу фудбалера Крке, додао до Ковачевића који шутира са дистанце и постиже трећи гол за Црвену звезду.

До краја полувремена забележен је и покушај Гаврића који је са леве стране шутирао право у голмана. Утисак је да је Црвена звезда била много бољи ривал у првом полувремену.
На полувремену, тренер Лалатовић је извршио пет измена. На гол је стао Кахриман, позицију левог бека заузео је Ристић, док је Гогић заиграо у везном реду уместо Ковачевића. Оњило је заменио Лазовића, а Деспотовић Ракића. Није било узбуђења у наставку, све до 56. минута када се главни арбитар потрудио да поново дође у центар пажње. Наиме, Кахриман је ухватио лопту после центаршута, међусовно повлачење Ристића и фудбалера Крке се наставило и после интервенције нашег голмана, а судија је показао на белу тачку. Прецизан је био фудбалер Крке, и смањио на 3:1.

Након примљеног гола, Звезда је запретила у 61. минуту преко Деспотовића. Звездин нападач је након центаршута Петковића шутирао ногом са шест метара, али је погодио голмана. Три минута касније, Оњило је одузео лопту ривалу у казненом простору, противник је покушао да избије лопту али је уместо ње шутнуо Оњила који пада, а судија свира једанаестерац. Сигуран са беле тачке био је Ненад Милијаш, који је на тај начин Звезди вратио предност од три гола.

Након поготка Милијаша, уследило је нових пет измена. На терен су ушли Араухо, Јовановић, Јокић, Караклајић и Јовић. Управо је Јовић имао један соло продор након којег је упутио ударац ка голу, али није успео да превари чувара мреже Крке. У 75. минуту, нови погодак. Деспотовић је одузео лопту на средини терена, предао је Оњилу и наставио трк. Оњило је упослио Јовића који добро асистира Деспотовићу, а Звездин нападач лако решава ситуацију „1 на 1“.

То није било све што се голова тиче. У 79. минуту Словенци су поново смањили резултат. Новак је након једне повратне лопте био сам, и није му било тешко да савлада Кахримана. Пре и после другог гола Крке, истакао се Лука Јовић који је најпре асистирао Деспотовићу за гол шансу, а потом је и сам себи створио. Том приликом је преварио голмана који је окрзнуо лопту довољно да је успори, а штопер Крке ју је избио са гол линије. То је била и последња прилика на утакмици, која је завршена убедљивом победом Црвене звезде.

Добру партију пружили су Звездини играчи, који су одиграли одговорно и борбено. Предводник је и на овој утакмици био Ненад Милијаш, који је доживео и овације неколицине навијача који су организовано навијали.

Све је ово део припрема, али свакако је лепо побеђивати. Мислим да смо у фази рада када је најважније да добро тренирамо и испуњавамо све задатке стручног штаба. Прија нам кад постижемо доста голова, и нема сумње да и тиме доказујемо да добро радимо. Ипак, најважније ће бити да се добро спремимо за почетак првенства – рекао је Ненад Милијаш.

Црвена звезда – Крка 5:2 (3:0)
Стадион: Портовал. Судија: Перич (Словенија). Помоћне судије: Ројко, Подобник (Словенија). Стрелци: Мијаиловић у 18′, Петковић у 29′, Ковачевић у 34′, Милијаш у 64′ и Деспотовић у 75′ за Црвену звезду.
Црвена звезда: Рајковић, Петковић, Лазић, Павићевић, Мијаиловић, Ковачевић, Милијаш, Савићевић, Лазовић, Гаврић, Ракић.
Крка: Обрадович, Мојстрович, Буден, Диало, Жугељ, Царевич, Јурић, Фучег, Новосел, Перић, Шабан.

Претходни текстЗвезда са дебитантом на почетку АБА лиге
Следећи текстIN MEMORIAM – Милена Павловић