Црвено-бели повели у полуфиналу

38

Кошаркаши Црвене звезде Телеком успешно су започели плејоф Суперлиге Србије. Црвено-бели су контролисали утакмицу готово од почетка до краја и савладали Мега Визуру резултатом 81:70. Публика у Пиониру је имала прилку да види веома добро издање изабраника Дејана Радоњића посебно у одбрани. То посебно треба да радује јер је тај сегмент игре помало затајио у прошлом мечу са Мега Визуром у Железнику коју су црвено-бели изгубили.

Звезда је у односу на тај меч показала много више. Серијом у завршници прве деонице коју је предводио веома расположени Бранко Лазић црвено-бели су стекли девет поена предности (24:15). Од тог тренутка све је ишло на руку чете тренера Радоњића која није дозволила ривалу да у даљем току меча спусти заостатак на мање од седам поена.

Све до осмог минута сусрета ниједна екипа није могла да дође до осетније предности. Тада је кренула фуриозна серија црвено-белих коју је својом другом тројком најавио Бранко Лазић. Надовезали су се Рашко Катић и Чарлс Џенкинс па су изабраници Дејана Радоњића повели са 24:15.

У наставку је мало опао ритам утакмице, а Звездина одбрана није била чврста као током претходне серије. Мега Визура је то искористила и пришла на само четири поена заостатка (29:25), али су одговорили једни од најискуснијих у саставу црвено-белих Катић са двојком и Драгићевић прецизним шутем за три поена. Уследиле су две нове тројке распуцаног Лазића који је био непогрешив па је Звезда серијом 11:2 стекла највеће вођство на мечу (40:27).

Интензитет утакмице је поново мало опао и тако је било до краја првог полувремена. Црвено-бели су отишли на велики одмор са девет поена предности (43:34), а гости су поенима на почетку другог полувремена поново угрозили сигурно вођство ривала. Ипак, погодак Ратка Варде само је разбудио чету тренера Радоњића.  Уследила је фуриозна серија 10:4 и црвено-бели су поново имали двоцифрено вођство (53:40).

Црвено-бели су успешно одржавали вођство до завршнице трећег периода када се догодио пад у игри изабраника Дејана Радоњића што је Мега Визура искористила и серијом 9:2 пришла поново на седам поена заостатка (60:53). Звезда је поново имала одговор. Зона коју је поставио Дејан Радоњић била је нерешива за госте, а у нападу су поентирали Нелсон, Џенкинс и Марјановић па је Звезда серијом 6:0 поново дошла до највећег вођства (67:53).

Испоставило се да је овом серијом одбијен последњи налет гостију. У наставку меча црвено-бели су потпуно контролисали ритам и дешавања на терену па победа и вођство у серији није довођено у питање. Друга утакмица полуфинала плејофа заказана је за 11.06. када ће у Хали Спортова домаћин бити Мега Визура.

Црвена звезда Телеком – Мега Визура 81:70 (24:17, 19:17, 19:19, 19:17)

Црвена звезда Телеком: Ребић, Митровић 7 (6ск), Лазић 14 (6ск), Блажич 9, Симоновић 5, Марјановић 5 (4ск), Раденовић, Катић 8, Нелсон 13 (8ас, 4ул), Џенкинс 12, Липовиј 5, Драгићевић 3.

Мега Визура: Рељић 5, Крстић 11, Аврамовић 2, Луковић, Величковић 4 (8ск), Миљеновић 17 (8ас, 4ск), Јокић 5 (6ск), Варда 20 (4ск), Тијанић, Бојић 4, Миловановић 2, Јарамаз.

Претходни текстЗвезда шампион Србије за узраст до 17 година
Следећи текстБронзана одличја за јуниорке и јуниоре