Нелсон: Да поправимо утисак

29

После слабијег издања и првог пораза у Суперлиги ове сезоне од Мега Визуре, кошаркаши Црвене звезде Телеком већ у четвртак ће имати прилику за искупљење. Црвено-бели у 11. колу Суперлиге Србије гостују у Крагујевцу екипи Радничког, а почетак меча у дворани Језеро заказан је за 19 сати.

Пауза у првенству очигледно је оставила траг на изабранике Дејана Радоњића који у минулом дуелу са Мегом никако нису успевали да ухвате прави ритам. Слаба игра у првом полувремену, посебно у одбрани, била је основи разлог неуспеха:

Дуел са Мегом нам је био први меч после дуже паузе и очигледно је да смо се због тога ментално опустили. Требало нам је доста времена да схватимо да на терену имамо неки посао који морамо да урадимо – почео је причу Демаркус Нелсон, сумирајући утиске из дуел са Мега Визуром:

У другом полувремену смо имали много бољи приступ, показали смо знатно више енергије, али до тада је Мега већ успела да направи вођство. Недостајала је наша много боља тимска игра, која је у другом полувремену била на вишем нивоу, али то је било недовољно. Мега нас је надиграла и то треба признати.

По речима Нелсона овај пораз не треба да се схвати трагично нарочито ако се из њега извуку поуке:

Никада није добро изгубити, али ако је пораз морао да се деси онда је дошао у правом тренутку да нас све отрезни. Чињеница је да смо били први на табели, да смо у девет утакмица имали исто толико победа, али шампионат није завршен и има још доста да се игра. Морамо да се пробудимо, а овај неуспех нам је опомена да се ниједан противник унапред неће предати, да сви са много мотива играју против нас и да зато у сваком наредном мечу морамо да пружимо наш максимум како бисмо доказали квалитет – поручује Нелсон.

Иако је Звезда имала доста успеха у дуелима са Радничким ове сезоне Нелсон је истакао да је то изврстан тим са којим Звезда увек игра неизвесне мечеве:

Очекује нас нова тешка утакмица. Раднички ће играти слично као Мега и зато не смемо да поновимо грешке које су нам се дешавале у Железнику. Наша тимска одбрана мора да буде много чвршћа и агресивнија. Такође, проток лопте у нападу мора да буде знатно бољи. Морамо да задржимо одлучност, али не смемо да будемо нестрпљиви. Очекујем да ћемо тимски одиграти много боље, да ће тај наш тимски дух који нас је красио током целе сезоне доћи до изражаја и да ћемо у знатној мери поправити утисак у односу на дуел са Мега Визуром – закључио је Нелсон.

Дуел између Радничког и Црвене звезде Телеком директно ће преносити РТС и ТВ Арена спорт.

Претходни текстБоби и Чарлс међу школарцима
Следећи текстРеми за крај