Митровић: Борац не сме да се понови

35

И трећу узастопну утакмицу у Суперлиги Србије кошаркаши Црвене звезде Телеком играће на гостовању. У деветом колу домаћег шампионата црвено-бели гостују у Железнику екипи ФМП-а, а утакмица је на програму у уторак од 18 сати.

Изабраници тренера Дејана Радоњића су у прошлом колу у Чачку савладали Борац. Ипак, црвено-бели су до осме победе из исто толико мечева у Суперлиги стигли много теже него што се очекивало и то тек после продужетка.

Подбацили смо у другом полувремену и то не сме да нам се понови. Дуел са Борцем је велика опомена за све нас и можда је дошла у право време – сумирао је утиске са гостовања у Чачку Лука Митровић и потом додао:

Играли смо веома добро у првих 20 минута, али смо у наставку дозволили домаћину да се разигра, сустигне нашу предност и меч одведе у продужетак. Међутим, у додатних пет минута смо показали стабилност, мирноћу и успели смо да забележимо веома важну победу.

Пред црвено-белима је дуел са изузетно талентованом екипом ФМП-а коју са клупе одлично предводи Милан Гуровић:

Млади играчи ФМП-а поседују велики потенцијал. Свој раскошан таленат показали су маестралним партијама у првом делу сезоне, доминатним освајањем првог места у КЛС, као и елиминацијом Партизана у Купу Радивоја Кораћа. И у Суперлиги су наставили са врло добрим партијама, а велике заслуге за то припадају Милану Гуровићу који је у својој дебитантској сезони као самосталан тренер остварио завидне резултате – констатовао је Митровић и потом изнео очекивања пред овај дуел:

Сигурно је да ће екипа из Железника бити веома мотивисана. Међутим, искуство је на нашој страни и то морамо максимално да искористимо. Желимо да наставимо тријумфални низ и зато ни по коју цену не смемо да потценимо ФМП. Неопходно је да зауставимо њихов шут за три поена и да агресивном одбраном одговоримо на њихову брзу игру. Недавно су жестоко намучили Партизан, спремни су да се надигравају и зато ћемо од старта утакмице озбиљним приступом морати да наметнемо наш ритам. Надам се да ћемо у значајној мери поправити утисак из дуела са Борцем и да ћемо забележити још једну победу – закључио је Митровић.

Претходни текстРакић шампион Србије до 18 година
Следећи текстКујунџићу бронза на Светском Купу