Савић: Преузимамо улогу фаворита

31

Ватерполисти Црвене звезде одрадили су данас на базену СЦ „11. април“ тренинг отворен за медије.

Тренер Звезде Дејан Савић рекао је да је резултат од 2:0 у серији опасан, али да ће црвено-бели у суботу покушати све да реше.

Преузимамо улогу фаворита, али то може да буде контрапродуктивно, јер је притисак на нама због доброг резултата. Имамо и проблема због прехладе и повреда. Ситуација није сјајна, али ћемо у суботу покушати све да решимо. Уколико резултат по нас буде неповољан сигуран сам да ће се играти и пета утакмица, пошто би Радничком победа у Београду дала крила. Играмо против јаког тима са изузетним појединцима, који се неће предати јер нема шта да изгуби. Надам се да ће бити добра утакмица и да ће навијачи уживати у правој финалној борби – рекао је Савић после тренинга.

Савић ће у трећем мечу моћи да рачуна и на Николу Рађена, који због искључења у првом мечу није играо у Крагујевцу.

Рађен је наш најбољи дефанзивни играч, на коме се заснива одбрана. Битно је да смо показали у Крагујевцу да можемо и без окосница тима. Резултат у серији од 2:0 је опасан и морамо да будемо сконцентрисани, јер нам је Раднички у прошлом мечу одржао час ватерпола. Крагујевчани су нас надиграли у свим сегментима и показали су да могу да играју добро против нас. Ми смо показали слабости, које не би требале да се понављају у наредним утакмицама – закључио је је Савић.

Очекивања су велика. Имамо изванредну прилику да већ после три меча у финалу одбранимо титулу. Предност коју имамо у серији може да буде мач са две оштрице. Обе претходне утакмице биле су неизвесне и победник се до самог краја није знао. Овај меч ће бити најтежи и зато морамо у утакмицу да уђемо концентрисано и мотивисано. Не смемо сада да се опустимо и да нас предност завара, јер ће Раднички сваку шансу сигурно искористити. Имали смо проблема због повреда и прехлада, али то не сме да нам буде алиби. Враћа нам се Рађен, који ће нам много значити јер је он кључни играч у одбрани. Морамо да дамо све од себе и да пробамо у суботу да освојимо титулу – рекао је Вапенски.

Они ће играти максимално и покушаће да продуже серију. Меч у Крагујевцу показао је да су преокрети могући, морамо да играмо као да је резултат у серији 0:0. Одбрана титуле би нам много значила, поготово нашим младим момцима којима би сваки трофеј био подстрек, поготово у конкуренцији екипа које су међу најјачима у Европи – навео је Прлаиновић.

Улазнице за трећи меч финалне серије плеј-офа продаваће се од петка.

Карте се продају по цени од 200 динара и моћи ће у петак да се набаве у просторијама Спортског друштва Црвена звезда од 12 до 17 часова. У суботу, на дан утакмице, улазнице  ће се продавати на благајни Ташмајдана од 11 часова.

Трећи меч финалне серије плеј-офа, између Црвене звезде и Радничког Кон Тикија, игра се у суботу у 19:15 часова на базену СРЦ „Ташмајдан“. Црвено-бели воде са 2:0 у серији и на корак су од титуле. Меч ће преносити ТВ Б92.

Претходни текстМарјановић поново МВП
Следећи текстКарте за Слободу