Стојановић: Немамо права на кикс

32

Поразом у претходном колу фудбалери Црвене звезде пропустили су идеалну прилику да у финиш сезоне уђу растерећеније и са већом бодовном предношћу.

Међутим, и поред тога, изабраници Славише Стојановића и даље сами кроје своју судбину и четири кола пре краја имају више него повољну ситуацију. Наредни ривал црвено-белих је екипа Рада која се бори за опстанак и која у другој полусезони бележи запажене резултате.

Шеф стручног штаба клуба из Љутице Богдана и првотимац Дејан Келхар изнели су своја очекивања пред сусрет са „грађевинарима“ у којем се надају великој подршци са трибина и освајању нова три бода.

Свесни смо да немамо права на кикс и да морамо да забележимо победу уколико желимо да остваримо циљ за који се боримо током читаве сезоне. Имамо велико поштовање према Раду, јер се ради о противнику који је компактан, који добро игра, сакупља бодове и на сјајан начин је вођен са клупе, од стране колеге Мојсиловића. Ми смо са друге стране усредсређени на освајање нова три бода. Сматрам да имамо и квалитет и карактер за тако нешто – рекао је Стојановић.

Са мишљењем шефа слаже се и поуздани дефанзивац, Дејан Келхар.

Очекивања нас играча и навијача су иста пред сутрашњи дуел. Знамо шта треба да урадимо у преостале четири утакмице како бисмо остварили циљ. Рад је тврда екипа и претпостављам да неће играти много офанзивно, уосталом као ниједан други противник који дође на Маракану. Свесни смо пропуста који смо направили у претходном колу и са нестрпљењем ишчекујемо сутрашњу утакмицу како бисмо исправили грешке. Имамо све неопходне квалитете да на крају првенства будемо први и верујем да ће тако и бити – истакао је повремени словеначки репрезентативац.

Тренер Славиша Стојановић сигурно не може за дуел са Радом да рачуна на Абиолу Дауду, а услед јаког ударца неизвестан је наступ Ненада Милијаша.
 
Током претходне недеље највише пажње посветили смо психичком опоравку. Разговарали смо и свима нам је јасно шта желимо и шта морамо да урадимо у наредним мечевима. Што се кадровске ситуације тиче, Дауда вероватно неће играти до краја шампионата, а сви остали изузев капитена Милијаша су спремни. Он је добио јак ударац, након чега се појавио велики оток. Јуче је бол био мањи, надам се да ће данас бити још мањи… За сада је неизвесно да ли ће бити у тиму против Рада. Без обзира на све, истичем још једном да је улог велики, да наспрам себе имамо тим који има самопоуздања након добрих резултата, и њима и нама су потребни бодови. Надам се да ћемо уз помоћ квалитета који имамо и доброг приступа сусрету ми бити ти који ће се радовати победи – констатовао је Славиша Стојановић.

Претходни текстЗвезда чека Црнокосу
Следећи текстЗвезда на +41