Радоњић: Желимо титулу

31

Након завршетка АБА лиге Црвеној звезди Телеком предстоје нови изазови. Само пет дана после исцрпљујућег меча и пораза од Цибоне у полуфиналу Фајнал фора регионалног такмичења, црвено-беле очекује наставак Суперлиге Србије и то дуелом против вечитог ривала – Партизана. Сусрет између Црвене звезде Телеком и Партизана Нис у 5. колу домаћег првества биће трећи ове сезоне, а претходна два меча у АБА лиги припала су изабраницима тренера Дејана Радоњића.

Међутим, трећи окршај београдских црно и црвено-белих биће потпуно другачији од претходних јер су обе екипе поражене у полуфиналу АБА лиге. Освртом на ту чињеницу своје излагање је започео Звездин тренер:

Специфичност дербија је нешто што је свима апсолутно јасно. Ипак, ситуација добија још више на значају после резултата који је постигнут на Фајнал фору и након пораза оба тима. Тренирали смо добро ових дана, али наравно оно што нам је био проблем и против Цибоне су повреде Раденовића и Катића. Покушали смо да умањимо последице тих повреда и да покушамо да искористимо све играче против Партизана, више него што смо то могли у мечу са Цибоном. Катић и Раденовић и даље нису на оном нивоу на којем смо могли да их гледамо током сезоне, али спремни смо да дамо све од себе и да пред њиховим навијачима одиграмо добар меч и да славимо – почео је причу Радоњић, а потом се осврнуо на наредног ривала:

Наравно свесни смо квалитета Партизана и искуства које су добили доласком Павловића и Тепића, као и нових тактичких могућности са Бертансом на позицији четворке. Наше идеје су да све оно што су њихови квалитети претворимо у нашу корист, да бисмо тих 40 минута успели да одиграмо најбоље што можемо и да на крају будемо задовољни – рекао је стратег црвено-белих.

Радоњић је потом истакао да су сви играчи мотивисани да наставе да пружају партије по којима су  црвено-бели били препознатљиви током већег дела сезоне:

Предност домаћег терена има аргумената у овим околностима, без обзира на ситауцију и што то некада раније није било изражено. Последице са Фајнал фора имају одређену конотацију па смо ми јако мотивисани и спремни да покажемо континуитет који смо показивали пре Цибоне. Желимо да наставимо да до краја сезоне играмо као што смо то радили током већег дела сезоне и да на крају дођемо до резултата, а то је да освојимо титулу.

Претходни текстИгор Ковачић шампион Србије
Следећи текстМарић шести у Грчкој