Звезда срушила шампиона у Шумицама

51

Рукометаши Црвене звезде славили су у неизвесној завршници меча петог кола плеј-офа против екипе Војводине у београдској дворани Шумице резултатом 26:25. Гол за победу постигао је Војислав Брајовић, а Војводина у преосталом времену није успела да дође до поготка.

Гости из Новог Сада су боље отворили утакмицу и повели са 4:2. Црвено-бели су брзо узвратили серијом од 3:0 и преокренули на 5:4. Након тога ниједна екипа дуго није успела да оствари предност већу од једног гола. Ипак, Војводина је мало по мало стварала залиху и одлепила се на плус три (11:8). Домаћи тим није дозволио браниоцу титуле да створи недостижну предност. Звезда је заиграла знатно борбеније и пожртвованије у одбрани и до полувремена успела да потпуно анулира вођство гостију за 13:13 после првих 30 минута.

Одмах на почетку другог дела игре изабраници тренера Ненада Перуничића долазе у вођство, које је Војводина брзо анулирала, а након тога Нешовановић погађа за 15:14. На сцену је тада ступио голман Црвене звезде. Милан Косановић је одбранио велики број шутева гостујућег тима, а његов имењак Павлов постигао је три поготка у низу за Звезду, која је први пут на мечу стигла до три гола предности (20:17). И то вођство је домаћи тим успео брзо да прокоцка, а судије су кренуле са искључењима за домаћи састав. Војводина је направила серију од 5:1 и прокренула на 22:21. Уследило је још искључења за црвено-бели тим, али Војводина није у пуној мери искористила бројчану предност, али је водила са 24:22. Звезда је ипак успела да поново пронађе снагу за нови повратак у игру. Најпре су смањили на 23:24, затим је Косановић одбранио један шут, па је домаћи тим убрзо стигао и до изједначења (24:24). На помолу је била права драма у завршници. Гости су поново повели (25:24), а затим је уследила фуриозна завршница рукометаша Звезде. Божо Анђелић је погодио за изједначење (25:25).

Црвено-бели су затим успели да сачувају мрежу, а Војислав Брајовић је постигао гол, који је испоставиће се касније донео другу победу Звезди у плеј-офу. Војводина је покушала да изједначи, али снажна одбрана Звезде им није дозволила да дођу у позицију за шут. Ипак, остало им је тек толико времена да изведу ударац, али није било реално да погоде преко блока који су направили црвено-бели, тако да је уследило велико славље домаћих играча и малобројне публике. Одличне партије у дресу београдских црвено-белих имали су Милан Косановић, који је забележио 15 одбрана и један заустављени седмерац, Милан Павлов је постигао седам погодака, а Војислав Брајовић осам укључујући и победоносни 20 секунди пре краја. Запажен је био и Божо Анђелић, који је постигао важан гол за изједначење, а укупно је четири пута затресао противничку мрежу. У тиму Војводине најефикаснији је био Миљан Пушица са осам голова. Иначе Звезда је поново као и у вечитом дербију у једном тренутку играла са три рукометаша у пољу, а и тренер Перуничић је искључен због расправе са судијом. Питамо се само када ће Црвена звезда имати једнак третман са осталим клубовима када је суђење у питању. Овим тријумфом црвено-бели су сачували још једну традицију. Готово је невероватно да ниједна екипа у првих пет кола није губила на домаћем терену, али управо се то и десило у до сада одиграним сусретима.

Црвена звезда – Војводина  26:25 (13:13)
Београд – Дворана: Шумице. Гледалаца: 580. Судије: Боричић и Марковић (Београд). Седмерци: Црвена звезда 1 (1), Војводина 5 (2). Искључења: Црвена звезда 18, Војводина 8 минута.
Црвена звезда: Лазовић 3, Пантелић, Алчаковић 1, Ољача, Денић, Лазић 1, Косановић (15 одбрана, 1 седмерац), Павлов 7 (1), Шотић, Цупара, Огризовић, Нешовановић 2, Кајганић, Анђелић 4, Брајовић 8, Антељ.
Војводина: Л. Арсенић (2 одбране), Попов, Елезовић 3 (1), Веселинов, Мирковић 1, Перовић, Пушица 8, Тодоровић 5, Николић 1, Н. Арсенић 2, Ивановић, Бабић, Станковић 4 (1), Коцић (8 одбрана), Ћурковић 1.

Звезда се после некомплетног петог кола налази на петом месту са четири бода, колико има и нишки Железничар, али Нишлије имају за један гол бољу гол разлику. Ни остали клубови сада нису много далеко од црвено-белих. Раднички, Војводина и Металопластика имају по шест бодова, али Шапчани имају меч мање. У следећем колу црвено-бели дочекују Раднички из Крагујевца.

Претходни текстСтојановић: Нисмо искористили њихов пад у игри
Следећи текстЛежајићева освојила сребро у Питештију