Стојановић: Нисмо искористили њихов пад у игри

42

Заједно са својим изабраницима, Славиша Стојановић пре пораза у вечитом дербију нанизао је импресивних 15 победа. Да су његови играчи били концентрисанији и да су имали мало више среће могао је бивши селектор Словеније да убележи и 16. „рецку“, међутим није успео.

Сву тежину посла којим се бави осетио је на својој кожи, с обзиром да се након утакмице многи стављају у његову улогу и анализирају учинак.

Не знам да ли би нешто другачије урадио да могу да вратим време. Сигурно је једино да све зависи од нас и јуче је тако било. После пораза сви разматрају потезе играча и тренера и можда сам могао нешто другачије да учиним, међутим, фудбал је непредвидив и одлуке се доносе у тренутку. Сигурно је једино да бих извео исти почетни тим – рекао је шеф струке црвено-белих.

Као и сви његови играчи и Стојановић је истакао да није имао намеру да у 146. вечитом дербију његов тим освоји бод.

Апсолутно нисмо играли на нерешен резултат. У другом полувремену заменио сам Лазовића Петковићем јер сам желео да на тај начин уштопујемо Волкова. Печник се добро уклопио са задњом линијом, и нисам из тог разлога хтео да га померам на истуреније место у тиму. У финишу сусрета после промашених пенала и свега што се издешавало био сам задовољан ремијем, али никако нам то није био циљ пре меча. Противник је био у подређеном положају након гола Мрђе и жао ми је што нисмо били конкретнији и постигли још неки погодак. Нисмо искористили њихов пад у игри и кажњени смо због тога. И на полувремену смо имали договор, да ако поравнамо резултат, да одмах након тога пробамо да искористимо сваку прилику која нам се укаже, али нисмо успели – наводи Стојановић.

Он још истиче да су се играчи међусобно договарали ко ће шутирати пенале.

Увек је извођач онај ко се најбоље осећа на терену. По „кључу“ први је Милијаш, други Нинковић и трећи Мијаиловић. Не могу да кажем некоме узми ти и изведи једанаестерац ако се тај неко не осећа спремним да то учини. Претходне недеље на тренинзима не знам да ли је неко промашио, сви су погађали, али на утакмици је другачија ситуација. Важност меча, притисак, концентрација, све су то фактори који утичу на сигурност код шутирања. Морамо у наредном периоду покушати да пронађемо решење и за тај сегмент игре.

И поред пораза уколико од преосталих 12 колико је још бодова остало у игри Црвена звезда освоји девет, биће нови шампион првенства Србије.

Пропустили смо прилику да себи олакшамо пут до титуле, приморани смо да идемо тежим, али и даље смо у доброј позицији и сами креирамо своју судбину. Током недеље ћемо доста пажње посветити психичком опоравку и припреми сусрета са Радом. Имамо доста играча који су искусни и који су играли у јаким лигама и надам се да ћемо то показати у наредном периоду – закључио је тренер најтрофејнијег српског клуба Славиша Стојановић.

Претходни текстТри медаље за црвено-беле на Европским куповима
Следећи текстЗвезда срушила шампиона у Шумицама