Радовановићу професионални уговор

65

Црвена звезда наставља са праксом да са најталентованијим играчима из свог погона потписује професионалне уговоре. Након Николе Ребића и Марка Тејића који са великим успехом ове сезоне бране боје првог тима Црвене звезде Телеком и Огњена Добрића који пружа веома добре партије у дресу ФМП-а, нови Звездин јуниор ставио је параф на професионални уговор.

Само 19 дана након 18-ог рођендана крилни центар Марко Радовановић (206, 1996) потписао је са Црвеном звездом Телеком четворогодишњи уговор:

Велика ми је част што сам потписао први професионални уговор са клубом који има толику традицију. Радићу као и до сада вредно и трудућу се да оправдам велико поверење које ми је указано – кратко је рекао крилни центар црвено-белих јуниора.

Радовановић је рођен у Чачку и у свом родном месту је наступао за Младост све до ове сезоне када је појачао јуниоре Звезде. Такође, 2012. године био је члан кадетске репрезентације Србије која је освојила бронзано одличје на Европском првенству, а наредног лета се нашао на ширем списку јуниорске селекције.

Радовановића краси сјајна покретљивост с обзиром на његову висину, као и изузетно добар шут. Ове сезоне је у Јединственој јуниорској лиги Србије за просечно 20 минута на паркету бележио 9.3 поена, 4.4 скока, 2.3 асистенције и једну и по блокаду по утакмици.

Претходни текстБесплатне карте за први меч финалне серије
Следећи текстРадоњић тренер године у АБА лиги