Звезда убедљива против Радничког

59

Кошаркаши Црвене звезде Телеком убедљиво су у хали Пионир савладали Раднички из Крагујевца са 82:62. Црвено-бели су до четвртог тријумфа у Суперлиги Србије стигли пре свега захваљујући веома чврстој одбрани,којом су веома добру шутерску екипу каква је Раднички ограничили на само 62 поена.

Чета тренера Радоњића преломила је утакмицу у завршници трећег периода када је серијом 12:0 стекла 20 поена предности (62:42) и решила свако питање победника. У том периоду игре заблистао је Тадија Драгићевић који је погодио две од својих пет тројки на мечу, а придружили су му се Џенкинс и Блажич. До краја утакмице Звездина одбрана је сјајно функционисала па гости из Крагујевца ни у једном тренутку нису успели да угрозе убедљиво вођство црвено-белих.

Од почетка утакмице виђена је велика борба и тврда игра на обе стране. Црвено-бели су у првој деоници имали проблеме са заграђивањем коша што су гости користили и ухватили чак пет офанзивних скокова у првих десет минута игре. Ипак, расположени Марјановић је доминирао под  противничким обручем па није дозволио ривалу да стекне већу предност.

Серијом 6:0 у завршници првог периода Звезда је по први пут стекла нешто осетније вођство (20:14), али је Раднички преко Мариновића изједначио. У наставку је виђена игра као са почетка утакмице и играло све поен за поен све до завршнице полувремена када су Марјановић, Блажич и Нелсон погађали и поново донели својој екипи шест поена предности (37:31).

Чета тренера Радоњића је то вођство одржала до великог одмора, а потом и веома добро започела трећу деоницу. За првих четири минута другог полувремена Крагујевчани су постигли само три поена па су црвено-бели серијом 8:3 по први пут у утакмици стекли двоцифрено вођство (49:38).

Нешто касније је уследила фуриозна серија Црвене звезде. Најавили су је тројкама Џенкинс и Драгићевић, уследила су три везана поена Блажича, а потом и нова тројка Драгићевића након које је на семафору стајало 62:42.

До краја утакмице тренер Дејан Радоњић је одморио носиоце игре и шансу пружио најмлађима који су одиграли веома добро и успели да одрже високо вођство.

Црвена звезда Телеком – Раднички Крагујевац  82:62 (20:16, 21:19, 24:10, 17:17)

Црвена звезда Телеком: Ребић, Митровић 8 (7ск), Лазић 9, Блажич 7 (5ас, 4ск), Симоновић 3, Марјановић 16 (12ск), Тејић, Нелсон 10, Џенкинс 9 (4ск), Липовиј, Стојановић, Драгићевић 18 (6ск).

Раднички Крагујевац: Новак, Јанковић, Лешић 18 (4ск), Јовић 10 (6ас, 5ск), Млађан 5, Калинић 9 (5ск), Бирчевић 4 (11ск), Димић, Балмазовић, Бркић, Јевтовић, Мариновић 13 (6ас).

Претходни текстЗвезда награђује гледаоце на вечитом дербију
Следећи текстХристос васкрсе! Ваистину васкрсе!