Стојановић и Печник: Сви на Маракану!

31

Утакмицом против Чукаричког, фудбалери Црвене звезде улазе у последњу четвртину првенства Србије. Осам кола пре краја, црвено-бели налазе се на лидерској позицији са три бода предности наспрам другопласираног тима, а оно што посебно храбри су све боље партије изабраника Славише Стојановића.

У односу на меч истих ривала који је одигран јесенас, много тога се променило, и без дилеме на свом терену, пред својим навијачима, Црвена звезда је фаворит.

Наш наредни противник није случајно на позицији на којој јесте. Карактерише их то што током читаве сезоне играју добро, нису имали пуно осцилација, већ показују стабилност и константност. Чукарички одликује свежина и полетност у игри, а уз све то у својим редовима имају неколицину искусних фудбалера. Спремамо се најозбиљније могуће за овај сусрет и очекујемо освајање нова три бода – рекао је шеф струке Црвене звезде.

Он је такође истакао да се о Чукаричком више не може говорити као о изненађењу првенства.

Изненађење су можда били у првих десетак кола, више нису, и верујем да је свима јасно да се ради о одлично организованом клубу. Потребно је да се држимо плана који направимо. Уколико нам се укаже прилика да постигнемо рано погодак, сигурно ће нам бити лакше, али ако до тога не дође, бићемо стрпљиви и чекати своје прилике којих ће сигурно бити, и веома је важно да их искористимо – нагласио је Стојановић.

Првотимац Нејц Печник није превише желео да прича о тактичким варијантама, већ је нагласио значај пуних трибина за њега и његове саиграче.

Позивам навијаче да дођу у што већем броју и да нам помогну да заједно дођемо до циља. У претходних неколико мечева сам играо принудно на позицији десног бека, али очекујем повратак Петковића у тим. Спреман сам да играм на сваком месту за добробити екипе – кратак је словеначки репрезентативац.

Тренер Славиша Стојановић неће моћи да рачуна на Дауду и Мартиновића, док су сви остали спремни да забележе 13. узастопну победу.

Јесенас смо примили гол у 17. секунди, и после тог момента до краја утакмице нисмо успели да пробијемо њихов одбрамбени бедем. Међутим, наш мотив никако није везан за освету, већ за сутрашњу победу и освајање нова три бода. Овај меч нам много значи – констатовао је Стојановић.

Сусрет између Црвене звезде и Чукаричког игра се у суботу 12. априла са почетком у 19 часова.

Сви на Маракану!

Претходни текстБез Катића и Раденовића на ФМП
Следећи текстЗвезда сигурна против ФМП-а