Радоњић: Нисмо били концентрисани

41

Једна од најуспешнијих европских сезона у новијој историји Црвене звезде завршила се у полуфиналу Еврокупа поразом од екипе Уникса (84:67). Црвено-бели у Казању нажалост нису успели да одбране +11 из првог меча, иако су се борили до самог краја.

Кошаркаше Звезде су задесили пехови на самом почетку меча, Катић је задобио повреду, а Раденовић је своју обновио. Ипак, обојица су се вратила на терен у жељи да помогну својим саиграчима да дођу до велике победе и пласмана у финале. Нажалост, то није било довољно. Након утакмице играчи Црвене звезде Телеком нису могли да сакрију своје разочарење, а Иван Раденовић је изјавио да је утакмица била веома тешка за оба тима:

Ми смо ушли у меч са жељом да га добијемо, као што смо урадили и у Београду. Нажалост, са том мишљу у глави смо играли само прве две четвртине. Уникс је одиграо веома добру партију што им је омогућило да остваре свој циљ. А када играте против таквог тима морате да играте свих 40 минута, а не само 20 – истакао је Раденовић пре него што је наставио:

Са друге стране, за нас је велико достигнуће што смо дошли до полуфинала и што смо имали прилику да се пласирамо у финале. Имамо још много утакмица и много циљева које морамо да испунимо након овог меча. На крају, желео бих да честитам мојим саиграчима. Сигуран сам да ћемо из ове утакмице изаћи јачи и да ћемо играти боље у наставку сезоне – закључио је крилни центар.

Тренер Црвене звезде Телеком, Дејан Радоњић, желео је најпре да честита противнику на пласману у финале Еврокупа, пре него што је причао о самој утакмици:

Ми смо дошли у Казањ са циљем да играмо као што смо играли у Београду и да победимо. У првој четвртини смо играли заиста добро. Да смо наставили са тим квалитетом игре можда бисмо на крају остварили бољи резултат. У другој деоници Уникс је почео да игра боље, што су наставили да раде и у другом полувремену. Тада су почели да погађају и тројке и дошли су до резултатске предности – изјавио је Радоњић који је потом додао:

Ми нисмо били довољно концентрисани да бисмо зауставили противника и да бисмо на крају остварили бољи резултат. Упркос томе, при крају утакмице смо имали два промашена полагања која би нас вероватно довела близу изједначења. Уникс је сјајна екипа са веома искусним играчима, а ми смо имали много проблема у току утакмице. Катић се повредио на самом старту, Митровић је играо прву европску утакмицу након четири месеца. То све је утицало на то да не одиграмо довољно добро и да се не пласирамо у финале – истакао је Радоњић.

Претходни текстЗвездина деца на финалу Лиге шампиона
Следећи текстЗвезда у Новом Саду за финале