Радоњић: Уникс има улогу фаворита

25

Пред кошаркашима Црвене звезде Телеком је највеће искушење у досадашњем делу сезоне – реванш меч полуфинала Еврокупа против Уникса. Црвено-бели у понедељак путују у Русију, а пред њима је напоран пут, имајући у виду да прво лете до Москву, где ће провести неколико сати, а тек касно увече ће стићи у Казањ.

Реванш меч полуфинала Еврокупа на програму је у среду од 17 часова по нашем времену, а у том мечу изабраници Дејана Радоњића ће бранити 11 поена разлике (63:52) из прве утакмице. Као и до сада, навијачи Звезде биће у прилици да прате свој тим у директном преносу који ће обезбедити телевизија Б92.

Тренер Црвене звезде Телеком, Дејан Радоњић, пред полазак екипе у Русију је похвално говорио о екипи Уникса:

Реч је о тиму са квалитетним играчима, тиму који има добре резултате и ове и претходних сезона. Направили су тим који је показао да својим квалитетом може да игра и јаче такмичење од оног у коме се тренутно налази. То су показали и када су играли са екипама које наступају у Евролиги, на свом терену су кадри да савладају и најквалитетније европске тимове. Искуство и квалитет које поседују, заједно са чињеницом да играју на домаћем паркету, реално их ставља у позицију да имају простора да могу да нас савладају. Не смемо да размишљамо другачије него са идејом да покушамо да будемо конкурентни свих 40 минута. Не размишљамо о кош разлици, већ се фокусирамо на то да паметном игром створимо услове да на крају из меча изађемо задовољни – рекао је Дејан Радоњић пре него што је наставио:

Екипа Уникса је на свом паркету и на страни побеђивала екипе из Евролиге. На домаћем терену су савладали Локомотиву са 28 разлике, а Лијетувос Ритас са 20. А ми смо играли против тих екипа па знамо колико су оне квалитетне. Без обзира на све, идемо у Русију да одиграмо најбоље могуће. Путујемо комплетни, једино Иван Раденовић неће бити 100 одсто спреман. Сви остали ће дати све од себе да зауставимо њихов квалитет. А тај квалитет не представља само Гаудлок који је способан да сам добија мечеве. Ту су и Еидсон, Мекки, Зизис који је играо у најбољим европским клубовима. Не треба заборавити ни Кајмакоглуа који ће сигурно бити много бољи него што је био у првом мечу у Београду. Наравно, ни остали играчи Уникса нису за потцењивање, они поседују и квалитет и искуство, а неки од њих су наступали у клубовима из самог врха европске кошарке – изјавио је стратег црвено-белих који је изнео мишљење да Звезда није фаворит:

Резултати које су они постизали и имена играча које Уникс поседује показује да ми не можемо бити фаворити. Али, надамо се добром резултату. Евидентно је да Уникс има квалитет да побеђује евролигашке екипе са 15 разлике у гостима, а на домаћем терену још убедљивије. Из тог разлога сасвим је природно да се овако понашамо – констатовао је Радоњић. Он се затим осврнуо на чињеницу да је ово Звезди треће гостовање у Русији ове сезоне:

Надам се да ће аклиматизација бити адекватна и да ће трећи пут бити боље него што је било претходна два пута. Постоји тај проблем дугачког путовања, временске разлике, али не размишљамо о томе, нити је то нека врста алибија. Рецимо, у Новгороду смо имали проблема, касно смо стигли и затекли смо температурну разлику од чак 30 степени у односу на Београд. Није то ни мало једноставно, али размишљамо само о ономе што нас чека на самом терену, ништа више од тога – изјавио је Радоњић. Тренер Звезде је на крају додао да се још не зна да ли ће се играч Уникса Вујукас опоравити до реванша:

Ми имамо наш план игре, он се неће мењати без обзира на то да ли ће он играти или не. Наравно, сем мањих прилагођавања. Надам се да ћемо у току данашњег дана сазнати да ли ће он бити у саставу, али искрено, нисмо се тме превише бавили. Имамо и ми проблема тог типа – закључио је Радоњић.

Претходни текстИ Стефану Мајдову бронза у Солуну
Следећи текстЦрвено-бели савладали Жарково