Злато и бронза за црвено-беле на ЕК у Сарајеву

57

Богата клупска ризница у Љутице Богдана сада је богатија за још два вредна одличја. Звездини трофејни првотимци Милица Николић (до 48 кг)  и Немања Мајдов (до 81 кг) на Европском купу у Сарајеву освојили су злато и бронзу.

Милица Николић најбоља српска џудисткиња у конкуренцији до 48 килограма, тријумфовала је и на Европском купу за сениоре у Сарајеву. Златну медаљу узданица ЏК Црвене звезде и репрезентације Србије освојила је у мечу са одличном Мађарицом Поп Реком. Бацање за које је Николићева добила јуко било је довољно да се млада српска џудока попне на највиши степеник победничког постоља.

Срећна сам и задовољна. Освојила сам златну медаљу и успела сам да на најбољи начин прођем прву међународну проверу. Драго ми је да сам на најбољи начин обрадовала све Звездаше и љубитеље џудоа у Србији – рекла је Милица Николић.

Млади Немања Мајдов наставио је са одличним резултатима освајањем бронзане медаље на Европском купу у Сарајеву. Мајдов је у одличној конкуренцији успео да оствари шест победа што га је довело до првог сениорског одличја на међународној сцени у овој години.

У борби за одличје Немања Мајдов је тактички, паметно победио Аустријанца Марка Бубању за казну више што га је и довело до првог сениорског одличја на међународној такмичарској сцени.

Конкуренција је била одлична. А и ако имамо у виду да је сакупљање бодова за Рио почело и да су се поени освајали и на овом Купу онда је ситуација потпуно јасна. На најбољи начин сам наставио са одличним резултатима. После сениорске титуле шампиона Србије, потврдио сам успех и овде у Сарајеву. Захвалио бих пре свега свима у Црвеној звезди, породици а нарочито мом тренеру Љубиши Мајдову – рекао је Немања Мајдов.

Уз бронзано одличје Немање Мајдова другог такмичарског дана на Европском купу у Сарајеву, Божидар Божинић (преко 100 кг) остварио је пласман на пето место, док је Бојан Дошен седми.

Претходни текстТријумф Звезде у Загребу за крај
Следећи текстАкција добровољног давања крви