Катић: И у Загребу на победу

34

У овој сезони кошаркаши Црвене звезде Телеком иду корак по корак и остварују зацртане циљеве. Након историјског успеха и избореног полуфинала Еврокупа у величанственом амбијенту Комбанк арене црвено-беле очекује нови, а уједино и последњи изазов у лигашком делу регионалног такмичења. У недељу са почетком од 16 часова Цибона ће у Драженовом дому угостити чету тренера Радоњића.

Иако је Црвена звезда одавно обезбедила пол позицију пред Фајнал фор АБА лиге црвено-бели истичу да ће мотивисано приступити утакмици у Загребу. Центар Звезде Рашко Катић изјавио је да је меч против Цибоне важан за екипу, а пре приче о наредној утакмици још једном је сумирао утиске о четвртфиналном дуелу Еврокупа против Будивељника:

Била је јако тешка утакмица од почетка до краја за играње, а верујем и за гледање. Готово сви смо одиграли на недовољно добром нивоу у нападу, док је одбрана знатно боље функционисала и одржала нас у игри до самог краја. У завршници је повукао Џенкинс и донео нам победу – започео је причу Катић, а потом додао:

На крају се гледа само резултат који је феноменалан. Посебно нас радује што смо их натерали на веома мали број поена јер смо са том жељом и ушли у утакмицу – изјавио је узданица под кошем тренера Радоњића.

Црвено-бели се налазе у жестоком ритму. Утакмица против Цибоне у Загребу им долази само четири дана након физички и емотивно исцрпљујућег меча са Будивељником у ком су славили након продужетка. Међутим, Катић истиче да ће кошаркаши Звезде мотивисано приступити утакмици која за њих нема резултатски значај:

Утакмица са Цибоном долази у незгодном тренутку. То је последњи меч у лигашком делу АБА лиге и за нас нема резултатски значај јер смо већ обезбедили прву позицију. Ипак, меч је значајан за коефицијент за Србију и покушаћемо да одиграмо још једну добру утакмицу. Желимо да завршимо лигу без калкулација, како смо играли до сада и да као велики тим идемо и у овој утакмици на победу.

Евентуалним тријумфом у Загребу изабраници Дејана Радоњића би решили дилему око противника у полуфиналу Фајнал фора АБА лиге и то би управо била Цибона. Ипак, мисли црвено-белих не иду у том смеру.

Понављам, не бавимо се калкулацијама. Ми пред сваку утакмицу размишљамо само да одиграмо најбоље што можемо и испунимо зацртане циљеве. Од почетка сезоне смо те циљеве углавном и остваривали, а следећи и уједино највећи је да уђемо у Евролигу следеће године. Покушаћемо да тријумфујемо у Загребу у жељи да завршимо лигу са што већим бројем победа – рекао је Катић и затим додао:

Што се тиче самог противника на Фајнал фору волео бих да то буде Цибона. Највише због тога да би у полуфиналу имали шансу да победама и у наредној сезони Србија има два представника у Евролиги – завршио је разговор Рашко Катић.

Претходни текстЗвезда први финалиста плеј-офа
Следећи текстЦрвено-беле убедљиве против Спартака