Звезда господари Пиониром

34

Кошаркаши Црвене звезде Телеком савладали су МЗТ из Скопља резултатом 87:77 и на тај начин се тријумфално опростили од Пионира када је у питању лигашки део регионалног такмичења. Изабраници тренера Дејана Радоњића је од почетка до краја диктирала ритам утакмице и одиграла на веома високом нивоу упркос томе што за њих овај меч није имао такмичарски значај.

Иако је Дејан Радоњић пружио прилику свим играчима који су били у протоколу за овај меч и при том одлично расподелио минутажу, један играч је успео да искочи у први план. То је био изванредни Бобан Марјановић који је за нешто мање од 17 минута на паркету успео да направи индекс корисности 29, уписавши 17 поена (7/8 за два и 3/4 са линије пенала) и девет скокова. Такође, требало би поменути и најбољу партију Николе Ребића у сениорском дресу Црвене звезде који је уписао девет кошева и по два скока и асистенције.

Посебно интересантан податак је то да су овом победом над Македонцима црвено-бели уписали 22. узастопни тријумф на домаћем терену и окончали регуларни део АБА лиге без пораза на свом паркету. Наиме, од пораза од Игокее у 5. колу прошле сезоне, односно 20.10.2012. Звезда је у Београду редом рушила ривале и на тај начин постала најнеугоднији домаћин у регионалном такмичењу.

Почетак црвено-белих никако није показивао да за њих овај меч нема такмичарски значај. Веома агресивна одбрана Звезде и расположени Марјановић у нападу обележили су почетак сусрета. На сјајну ролу високог центра, који је убацио првих девет поена за своју екипу, надовезали су се Блажич, Раденовић и Катић из контре па је већ након пет минута игре екипа тренера Радоњића имала на свом конту 12 поена предности (16:4).

МЗТ је ипак успео резултатски да се врати захваљујући сјајној роли Синовеца који је убацио 11 поена за пет минута игре (24:21). Ипак, одбрана Звезде је поново почела да функционише добро па су црвено-бели постепено повећавали предност све до 58:40 колико је било половином трећег периода.

До краја утакмице Звезда је рутински одржавала предност, а тренер Радоњић је сјајно расподелио минутажу и на тај начин задржао свежину у екипи пред изузетно важан меч са Будивелником у Комбанк арени који црвено-беле очекује већ у уторак.

Занимљиво је истаћи да су гости КК Црвена звезда Телеком на овом мечу били малишани из школе кошарке и школе спорта Модрича из Републике Српске. Чак 70 девојчица и дечака је као успомену на долазак у Пионир добило заједничку фотографију са Бобаном Марјановићем и Тадијом Драгићевићем.

Црвена звезда Телеком – МЗТ Скопље (24:17, 19:18, 27:20, 17:22)

Црвена звезда Телеком: Ребић 9, Лазић 4, Блажич 9, Симоновић, Марјановић 17 (9ск), Раденовић 2, Катић 15 (4ск), Тејић 3 (4ск), Нелсон, Џенкинс 10, Липовиј, Драгићевић 18 (4ск).

МЗТ Скопље: Синовец 17, Костоски, Стајић, Лучић 6 (10ск), Стојановски 11, Гечевски 5, Чековски 5 (4ск), Маринковић 6, Шеховић 6, Николовски 3, Дејвис 4, Цветковић 14.

Претходни текстЗвезда повела са 2:1 у серији против ТЕНТ-а
Следећи текстБожинић и Николић се позлатили, Дошен бронзани