Радоњић: Не размишљамо о плус 6

30

Кошаркаши Црвене звезде Телеком у уторак путују у Литванију, где их у среду очекује реванш меч осмине финала Еврокупа против Лијетувос Ритаса. Подсетимо, црвено-бели су у првом мечу осмине финала пред својим навијачима славили резултатом 88:82, што је уједно био и трећи тријумф над истим ривалом ове сезоне.

Меч у Вилњусу се игра у среду од 18:30 по средњеевропском времену, уз директан пренос на телевизији Б92. Дејан Радоњић је пред пут екипе на север Европе изнео своје утиске о наредном противнику Црвене звезде Телеком:

Ритас игра у одличној форми већ дуже време. То су показали и у њиховом претходном мечу, који су одиграли против Турова у ВТБ лиги где су сјајном партијом направили добру увертиру пред овај реванш меч. Лијетувос Ритас је добра екипа, искусна, а искуство је јако битан фактор у оваквим мечевима где је сваки поен битан – истакао је Радоњић, пре него што је изнео своја очекивања пред реванш дуел:

Очекујем да ће амбијент бити добар за домаћина, што указује на то да ће меч бити тежак за нас. Морамо да будемо сконцентрисани свих 40 минута, не смемо да дозволимо да њихово искуство буде до те мере у функцији како би им представљало предност. Очекујем да ће Раденовић бити спреман онолико колико је могуће, како би нам помогао. Не треба очекивати његово најбоље издање, али иде са нама са жељом да помогне. Он је играч који нам је јако битан, има искуства, што је неопходно за овакав дуел. Не размишљамо о нашој предности из првог меча, јер је она нешто што може више да задовољава Лијетувос Ритас него нас. Не желимо да размишљамо о томе, већ само како да одиграмо добар меч и да на тај начин прођемо даље – изјавио је тренер Црвене звезде који је потом направио и додатну анализу:

Мислим да смо у првом мечу трошили велику енергију, не радећи то у једном адекватном правцу. То су искусни играчи спољне линије Лијетувос Ритаса користили на прави начин. Те грешке су биле производ велике жеље да поновимо резултат из претходног меча са њима и да што пре дођемо до вођства. Морамо да зауставимо и Омара Кука, искусног играча који контролише њихову игру, али не само њега. Они објективно имају изузетан нападачки потенцијал што су показали и против нас, а и против Турова у последњем мечу у ВТБ лиги. У нашем тиму мора бити присутна добра колективна одбрана, да на тај начин исконтролишемо њихово искуство које је јако битно у оваквом систему такмичења. Они га имају више од нас, али ја се надам да ћемо одиграти меч са бољом концентрацијом и да ћемо искористити шансе које нам се буду указале – констатовао је стратег црвено-белих.

Дејан Радоњић посебно се осврнуо на чињеницу да су црвено-бели успели да славе над литванским тимом у сва три досадашња меча у овој сезони:

Добити екипу евролигашког нивоа четири пута за редом није лако, то чак није лако ни против екипа које су слабијег квалитета. Нећемо се оптерећивати са том чињеницом, већ улазимо у реванш меч само на основу последње утакмице. На нама је да да искористимо ствари које су потребне да бисмо били бољи него у том прошлом дуелу, у сегментима где је то неопходно – био је јасан тренер Црвене звезде Телеком. Он се осврнуо и на позицију црвено-белих на табели АБА лиге:

Задовољан сам што смо практично три кола пред крај обезбедили прво место. Али, нормално је да Лијетувос Ритас и дуел против њих мора да буде тренутно у нашем фокусу. Ситуација у АБА лиги је сада у другом плану. Након реванша би могла да има другачију конотацију, да нам смањи оптерећење и омогући да се више фокусирамо на Еврокуп. Без дилеме је да смо ми против Крке били оптерећени да направимо тај корак. Ипак, оптерећење на тиму је констатно – закључио је Радоњић.

Претходни текстМлади ватерполисти трећи на финалном турниру Купа
Следећи текстДорћол намучио резервисте