Црвено-бели са шест поена вишка иду у Виљнус

62

Кошаркаши Црвене звезде Телеком успели су да савладају Лијетувос Ритас по трећи пут ове сезоне. Након велике бробе и судара са веома распуцаним ривалом црвено-бели су славили са 88:82 и на тај начин стекли шест поена прендости пред реванш меч у Виљнусу.

На крилима фантастичне публике чета тренера Радоњића је у два наврата имала двоцифрену предност и то оба пута у трећем периоду. Ипак, у тешким тренуцима за госте њихови шутери су погађали, док је на другој страни често зафалило и среће да се додатно увећа предност.

Изванредан меч одиграо је Бобан Марјановић, који као да је претплаћен на сјајне партије против Лијетувос Ритаса. Он је забележио 21 поен, а праву подршку је имао у виду Тадије Драгићевића. Звездин крилни центар је стисао зубе па упркос томе што је од меча са Мега Визуром имао проблеме са повредом успео да постигне 16 поена укључујући тројке у изузетно битним тренуцима меча.

На самом почетку утакмице Литванци су наметнули свој ритам са пуно трчања и још више шутирања. Њихово најјаче оружје шут је функционисао сјајно од самог почетка, али је Звезда успевала да одговори захваљујући расположеном Блажичу и Марјановићу.

Ипак, распуцани Лијетувос Ритас је успевао да задржи минималну предност одржавајући висок проценат шута, али је чета Дејана Радоњића брзо стегла одбрану. Управо после једне такве одбране Симоновић је украо лопту, а затим и снажно закуцао на другој страни и на тај начин донео својој екипи прво вођство још од 10:8 у раној фази меча (30:29).

Сјајан потез капитена црвено-белих додатно је разгалио одличну публику, али Литванци нису попустили под притиском. Играло се поен за поен, а такву игру је прекинуо Лазић после сјајне одбране Звезде и тројком готово уз звук сирене донео својој екипи четири поена предности пре великог одмора (45:41).

Почетком другом полувремена чета тренера Радоњића је коначно дошла до своје игре па захваљујући чврстој одбрани није дозволила гостима да три и по минута постигну кош. На другој страни су за поене били задужени Нелсон и Лазић и Звезда је стекла двоцифрено вођоство (52:41).

Међутим, уследило је пар брзоплетих грешака црвено-белих и Литванци су узвратили серијом 13:3 (55:54). Налет ривала одбио је распуцани Драгићевић погодивши две изузтно важне тројке. Са истог одстојања прецизан је био и Џенкинс па су крилни центар и бек црвено-белих донели својој екипи ново двоцифрено вођоство крајем трећег периода (70:59).

Ни овог пута црвено-бели нису успели да преломе утакмицу. За такав исход је било неопходно да им се прикључи још неки играч осим Марјановића и Драгићевића, али и да зауставе разиграног Сеибутиса након чијих поена је Лијетувос Ритас пришао на само два поена заостатка (80:78). Шут није служио кошаркаше Звезде, али су захваљујући великој борби црвено-бели одбили нови налет гостију и након поена Нелсона две секунде пре краја стекли шест поена предности пред реванш меч.

Црвена звезда Телеком – Лијетувос ритас 88:82 (23:27, 22:14, 25:19, 18:22)

Црвена звезда Телеком: Ребић, Лазаревић, Лазић 6, Блажич 6, Симоновић 7, Марјановић 21, Катић 6, Тејић 8, Нелсон 13, Џенкинс 5, Стојановић, Драгићевић 16.

Лијетувос ритас: Бабраускас 3, Кук 13, Палциос 13, Сеибутис 17, Гецевичијус 14, Орелик 6, Даудел, Лидека, Бендзуис Сонгаила 8, Јеловац 8.

Претходни текстЗвезда повела у четвртфиналу
Следећи текстКарте за Напредак од петка, даме бесплатно