Милијашев јубиларни 50. првенствени гол

40

После 17 одиграних утакмица у првенству Србије, Црвена звезда је и даље лидер, захваљујући победи над Јагодином. У тријумфу пред препуним стадионом под Ђурђевим брдом, стрелци за тим Славише Стојановића били су Мрђа и Милијаш.

Ово је уједно капитену Црвене звезде био и 50. првенствени гол. Звездина десетка не жели у први план да истиче појединачне заслуге и учинак, већ све заслуге преписује својим саиграчима.

Одиграли смо тешку утакмицу у Јагодини, и веома смо срећни што смо се у Београд вратили за освојена три бода. Наместило се тако да смо голове постигли на почетку и при крају првог полувремена. Нисмо дозволили противнику да створи превише прилика и успели смо да за разлику од утакмице са Јавором, контролишемо читав ток меча. Веома је битно да и у наставку не правимо падове у игри, већ да будемо концентрисани током свих 90 минута. Ова победа нам много значи на плану самопоуздања пред наставак првенства, с тим што не смемо да полетимо, већ морамо да наставимо да размишљамо само о првој наредној утакмици. Током припрема смо у међусобним разговорима истицали колико нам је битно да добро стартујемо, односно да забележимо тријумфе у прве четири утакмице. Од тог првог зацртаног циља, остварили смо за сада половину – рекао је Милијаш.

А да би тај краткорочни план, победе у прва четири кола, био у потпуности остварен, црвено-бели ће морати да победе и Напредак из Крушевца и Раднички из Крагујевца на Маракани.

Морамо да побеђујемо. Очекују нас две тешке утакмице, за које морамо да се максимално добро спремимо и мотивишемо. Улог у овој полусезони је огроман, због чега мислим да нам то неће бити проблем, јер од наслова освајача националног првенства ни за кога од нас не постоји већи мотив. Дошли смо у ситуацију да сами одлучујемо о својој судбини, и уверен сам да имамо квалитет да задржимо прво место – изричит је капитен Звезде.

У последњих неколико деценија, ретки су играчи који су успели да скупе и 50 наступа за црвено-беле. Насупрот њима, Ненад Милијаш постигао је 50 првенствених голова за Црвену звезду, укупно 59 рачунајући сва такмичења.

Не бих могао да издвојим ниједан гол посебно. Тренутно ми је најважнији и најдражи јучерашњи против Јагодине, јер смо захваљујући њему, уз гол Мрђе, освојили три бода. Сигурно да голови против вечитог ривала носе посебну тежину, и да њих навијачи највише памте. Међутим, мењао бих све постигнуте голове за победе Звезде до краја првенства. Фудбал није индивидуални већ екипни спорт, и захваљујем се свим својим саиграчима са којима сам играо, и са којима тренутно играм у Звезди на помоћи приликом постизања тих 50 голова.

Капитен Црвене звезде истиче да му лидерска позиција не доноси нови притисак, штавише, прија му поглед са врха табеле на остале конкуренте.

Волим кад смо први, и не сматрам да то представља додатно оптерећење за нас. Мени лично је лакше када знам да све зависи од мене, а не од резултата конкурената. Остаје нам да задржиумо фокусираност и наставимо са добрим играма. Утакмица против Јагодине нам је седма узастопна победа у првенству, али се не задовољавамо тиме, већ желимо да и у наредних 13 кола, уколико је могуће, забележимо победе.

Претходни текстКарте за Лијетувос од понедељка у продаји
Следећи текстЦрвено-бели извукли реми у Врбасу