Црвено-бели извукли реми у Врбасу

26

Рукометаши Црвене звезде освојили су бод на гостовању у Врбасу у оквиру 18. кола Супер лиге Србије. Меч је завршен резултатом 24:24. Звезда је на полувремену имала четири гола предности, а до победе је могао да дође и Врбас, који је два минута пре краја водио са два разлике, али је Огњен Кајганић поготком у самом финишу донео бод београдском тиму.

Црвено-бели су одлично почели и головима Анђелића, Павлова и Лазовића повели са 3:0. Врбас се брзо вратио у игру и изједначио на 4:4. Домаћи тим је водио и са два гола разлике средином првог полувремена (7:5), а затим је Звезда преокренула на 9:7 поготком Боже Анђелића. Огњен Кајганић је одлично одиграо свој први меч за Звезду ове сезоне. Он је одвео црвено-беле до три гола предности (11:8), а тачку на врло добро прво полувреме ставио је Марко Пантелић голом за плус четири (13:9).

Лука Денић је на почетку другог дела игре донео београдском тиму и пет голова разлике (14:9) и то је била највећа предност једне екипе на утакмици. Домаћи тим је од тог тренутка заиграо знатно боље и за само неколико минута изједначио на 15:15. Уследила је резултатска клацкалица, да би Врбас серијом од 3:0 стигао до вођства од 21:18. Звезда се није предавала. Шотић је постигао два гола, а Митровић је поравнао на 21:21 пет минута пре краја. Врбас  се поново одлепио на два гола разлике у 58. минуту (23:21), а минут касније и до 24:22. Ипак, искусни зналац Огњен Кајганић са два поготка у низу донео је Звезди бод на тешком гостовању у Врбасу у самом финишу меча.

Најефикаснији у редовима црвено-белих били су Огњен Кајганић и Божо Анђелић са по пет погодака, док се у редовима Врбаса истакао Никола Дамњановић са шест голова.

Врбас – Црвена звезда 24:24 (9:13)
Врбас – Дворана: “Драго Јововић“. Гледалаца: 1800. Судије: Алимпић и Црњански (Бачка Паланка).
Врбас: Влаисављевић, Карановић, Комненић 4, Орбовић 3, Јања Војводић 2, Делибашић 3, Стојановић, Босанчић, Лучић, Перовић 3, Дамњановић 6, Санчанин, Радуловић, Грозданић 2, Милић 1.
Црвена звезда: Лазовић 3, Торбица 1, Пантелић 1, Ољача, Денић 1, Лазић 1, Митровић 2, Косановић, Павлов 1, Шотић 2, Цупара, Огризовић, Кајганић 5, Анђелић 5, Брајовић 2, Антељ.

После 18. кола Црвена звезда и Металопластика деле другу позицију на табели са по 25 бодова, док се на прво место вратио нишки Железничар са бодом више. У наредном колу црвено-бели дочекују ПКБ из Падинске Скеле.

Претходни текстМилијашев јубиларни 50. првенствени гол
Следећи текстМилијаш уручио Лазовићу дрес са бројем 100