Звезда обезбедила пласман на финални турнир

39

Црвена звезда Телеком обезбедила је учеше на Фајнал-фору АБА лиге. Након победе у вечитом дербију, црвено-бели су уписали још једну изузетно важну победу у Смедереву (98:86) и на тај начин стекли пет победа више од петопласиране Будућности. Подгоричани од 21 сат играју свој меч са Солноком па тако математички до краја лиге могу да сустигну Звезду по броју победа, али им ни то не би било довољно јер имају слабији међусобни дуел.

Трећи овосезонски окршај Звезде и Мега Визуре поново је донео веома квалитетан и узбудљив меч, али и истог победника. Чета тренера Радоњића је играла у серијама, а домаћин је успевао сваки пут да се врати осим почетком последње деонице када су црвено-бели направили изузетно важну серију 12:5 и преломили меч у своју корист.

Иако је у редовима Црвене звезде Телеком било чак шест двоцифрених играча, посебно треба поменути изванредан учинак Бранка Лазића. Бек црвено-белих је забележио рекорд каријере са 22 поена уз изванредне проценте шута (4/6 за два, 3/5 за три и 5/6 са слободних бацања), а посебно је била важна његова сјајна рола у тренуцима када је чета тренера Радоњића преломила утакмицу.

Након уводних неколико минута уследила је серија тројки црвено-белих који су отишли на плус девет (18:9).Међутим, млади кошаркаши Мега Визуре потпомогнути искусним Вардом и Величковићем успели су да се врате, а готово исти сценаријо је виђен и два пута у другој, а потом и у трећој четвртини. Ипак, искуство и квалитет су били на страни Звезде која је упорном и стрпљивом игром коначно успела да сломи отпор противника почетком последнеј деонице.

Наиме, фантастични Лазић и Драгићевић су предводили серију своје екипе 12:5 и одвели црвено-беле на двоцифрену разлику (83:73). На сјајан учинак бека и крилног центра Звезде надовезао се Демаркус Нелсон и повратка за домаћина није било.

Чета тренера Радоњића је до краја меча рутински одржавала предност и направила још један изузетно битан корак ка првом месту на крају регуларног дела АБА лиге.

Мега Визура – Црвена звезда Телеком 86:98 (21:22, 22:24, 25:27, 18:25)
Мега Визура: Рељић, Крстић, Дангубић 5 (4ск), Аврамовић 2, Мицић 17 (8ас, 5ск, 4ил), Луковић, Величковић 15 (7ск, 4ас), Миљеновић 11 (4ас), Јокић 22 (5ск), Варда 14 (5ск), Тијанић.
Црвена звезда Телеком: Ребић, Лазић 22, Блажич 17 (5ск), Симоновић 1, Марјановић 5 (5ск), Раденовић, Катић 14 (4ск), Тејић, Нелсон 15 (5ас, 4ск), Џенинс 10 (4ас), Стојановић, Драгићевић 14 (8ск).

Претходни текстЦрвено-беле остале без другог места пред плеј-оф
Следећи текстКарте за Лијетувос од понедељка у продаји