Победа Звезде за прво место

72

Ватерполисти Црвене звезде победили су Раднички Кон Тики са 10:8 и тако дошли до прве позиције!

У мечу са доста искључења, пред око 1.500 гледалаца на базену СРЦ „Ташмајдан“, повела је Звезда и то голом Виктора Рашовића у последњем минуту прве четвртине, која је протекла у велој борби оба тима.

После двоструког искључења Вапенски је дуплирао предност, а први погодак за госте постигао Филип Филиповић. Већ у тим моментима Звезда је била у проблему због два искључења Николе Рађена, а мало касније је и први центар гостију, Борис Злоковић, зарадио друго искључење. Џон Ман је искористио добру лопту и донео два гола предности својој екипи али је Ђорђе Филиповић пред одлазак на паузу смањио разлику.

Голом Королије у трећој деоници гости су дошли до изједначења. Ипак, врло брзо стигао је одговор Ивошевића и Вапенског па је Звезда поново имала +2. Миличић је прекинуо серију Звезде, али је Ман својим новим голом повећао разлику. Прлаиновић је одлично одузео лопту, испливао контру и донео Звезди три гола предности, што је и била максимална предност до тог тренутка. Ипак, веома важан гол Раднички је постигао пет секунди пре краја треће четвртине, а стрелац је био Дамир Бурић.

Када се Страхиња Рашовић уписао у стрелце у четвртој четвртини и са два поготка донео четири гола предности чинило се да је све решено. Међутим, Филиповић је преузео одговорност и поново постигао гол, затим и Ведран Ћирковић. Звезда поново није искористила напад а Александар Ћирић је смањио на само гол заостатка. Ипак, минут и по пре краја меча гол је са десног крила постигао Марко Аврамовић. Раднички је имао напад и прилику да смањи предност, али није успео.

Црвена звезда – Раднички 10:8 (1:0, 2:2, 4:3, 3:3)
Базен Ташмајдан. Гледалаца: 1.500. Судије: Путниковић и Раковић (обојица Београд). Играч више: Црвена звезда 9 (4), Раднички 16 (6). Петерци: Црвена звезда 1 (0), Раднички 1 (0).
ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Шефик (11 одбрана), С. Рашовић 2, Рађен, Ивошевић 1, Кљајевић, Вукчевић, Аврамовић 1, В. Рашовић 1, Ранђеловић, Вапенски 2, Прлаиновић 1, Ман 2, Драксимовић, Милићевић. Тренер: Савић.
РАДНИЧКИ КОН ТИКИ: Радић (8 одбрана), Бурић 1, Б. Поповић, Королија 1, Ћирковић, Миличић 1, Ћирић 1, Басара, Злоковић, Ф. Филиповић 2, Марковић, Ђ. Филиповић 1, С. Поповић, Вуксановић 1. Тренер: Јововић.

Ако црвено-бели забележе победе и у преостале две утакмице, против Војводине и Бањице, дочекаће плеј-оф на првој позицији и имаће предност домаћег терена.

Претходни текстЦрвено-бели обезбедили прво место пред плеј-оф
Следећи текстКајганић коначно Звездин