Неколико новчића Звезду кошта 10.000 евра

43

15Црвена звезда Телеком поново је новчано кажњена због неодговорног понашања појединаца. На утакмици шестог кола Л групе Еврокупа са екипом Нижњи Новгород судијска тројка је у записник после меча унела пријаву због убацивања тврдих предмета на терен само 1,6 секунди пре краја меча. Дисциплински судија Еврокупа је за убацивање неколико новчића у близини клупе руског тима одредио високу новчану казну којом је Црвена звезда Телеком санкционисана са чак 10.000 евра.

Овако оштра казна последица је пре свега чињенице да је Звезда у овој сезони већ три пута била санкционисана: једном упозорењем (Локомотива Кубан), а два пута новчано (Панатинаикос – 12.000 евра и Лаборал Кућа 1.000) због сличних инцидената. Отежавајућа околност за црвено-беле био је и податак да је клуб и прошле сезоне био кажњаван у износу од чак 34.500 евра.

Иако је КК Црвена звезда упутила бројне апеле за фер и коректно навијање, неодговорни појединци су се оглушили на молбе клуба и убацивањем новчића на терен нанели велику штету Црвеној звезди и додатно отежали њен положај пред наставак такмичења у Еврокупу и дуел осмине финала са Лијтувос ритасом.

С обзиром на чињеницу да је Звезда већ три пута новчано кажњавана постоји реална опасност, уколико се неки слични инцидент понови, да би црвено-бели могли да буду кажњени играњем пред празним трибинама што би представљало велики хендикеп, јер је свима познато колико подршка навијача значи кошаркашима на терену. Из тог разлога КК Црвена звезда упућује још један апел да на дуелу са литванским тимом који је на програму 5. марта у дворани Пионир од 19 сати и 30 минута све протекне у најбољем реду, у фер и коректном навијању, без убацивања било каквих предмета на терен. У супротном, сваки и најмањи инцидент могао би да има несагледиве последице за Црвену звезду.

Претходни текстПотписани уговори за будућност Звезде
Следећи текстСтојановић: Искористити сваку указану прилику