Катић: Искуство је на нашој страни

31

Кошаркаши Црвене звезде Телеком у суботу од 19 сати гостују у Смедереву екипи Мега Визуре. Без сваке сумње црвено-беле у Смедереву очекује веома тежак и важан дуел. Тежак, јер је Мега у веома доброј форми што је показала на завршном турниру Купа Радивоја Кораћа као и победама у последња два кола регионалног такмичења у мечевима са Цибоном и Широким. А, важност меча пре свега се огледа у чињеници да би евентуалном победом црвено-бели, четири кола пре краја лигашког дела такмичења, обезбедили учешће на Фајнал-фору.

Изабраници тренера Дејана Радоњића су после пакленог ритма утакмица у фебруару коначно имали мало више времена за одмор и припрему, а позитивно на атмосферу веома је утицала и победа у 226. вечитом дербију:

Против Партизана смо одиграли одличну утакмицу. То је било посебно значајно после благог пада у нашој игри и два узастопна пораза која смо доживели у дуелима са Цедевитом и Нижњем из Новгорода. Били смо веома мотивисани, одиграли смо веома агресивну и добру одбрану и то је оно што радује. Међутим, та утакмица је сада иза нас и ми морамо да се фокусирамо на оно што долази и да покушамо да све добре ствари из тог меча још више надградимо – почиње причу Рашко Катић и потом додаје:

После дуже времена имали смо неколико дана да се регенеришемо и мало одморимо након серије тешких утакмица. Током фебруара имали смо и велики број напорних и дугих путовања тако да је све то сигурно оставило трага на екипу. Ових неколико дана смо искористили на прави начин, кроз дозирами тренинг смо се опоравили а имали смо и довољно врмена да неке ствари поправимо – констатује Катић.

Мега Визура жестоко је намучила црвено-беле у финалу Купа Радивоја Кораћа, а Катић предвиђа још један тежак меч:

Са Мега Визуром смо и прошле сезоне играли врло неизвесне утакмице, зато очекујем да ће исто тако бити и овог пута. Мега има веома млад и талентован тим који се максимално бори. Евидентно је да су жељни доказивања, а поред великог талента показују и завидан квалитет. Своју озбиљност у жељи за висок пласман Мега Визура је показала и довођењем Новице Величковића који ће свакако бити велико појачање – кратко је застао Катић и потом додао:

Наша предност би требало да буде веће искуство и потрудићемо се да то максимално искористимо. Веома важно за нас ће бити и да поновимо ниво агресивности из меча са Партизаном, јер бисмо у том случају били много ближе победи. Управо том јаком одбраном би требало да спречимо брзу игру младих играча Мега Визуре. Варда и Величковић ће им сигурно давати додатну сигурност, али уверен сам да ће сви моји саиграчи заједно са мном уложити максимум труда и да ћемо успети да забележимо још један тријумф – закључио је Катић.

Претходни текстСтојановић: Искористити сваку указану прилику
Следећи текстЦрвено-бели обезбедили прво место пред плеј-оф