Радоњић: У дербију нема фаворита

28

Вечити дерби по 226. пут играће се у недељу у дворани Пионир са почетком од 20 сати. У 21. колу регионалног такмичења Звезда ће бити домаћин црнео-белима у мечу у којем традиционално нема фаворита.

У досадашњих 225. утакмица вечитих ривала у свим такмичењима Црвена звезда је уписала 91 победу, а пет утакмица завршено је нерешеним резултатом. Звезда и Партизан у АБА лиги састајали су се 22 пута, а црвено-бели забележили су седам победа.

У последњем одмеравању снага које је на програму било 11. новембра 2013. године Црвена звезда Телеком је славила резултатом 86:83. Од тог тренутка значајне промене десиле су се у оба тима. Црвену звезду напустили су Шилб, Ристић и Цветковић, Лука Митровић је повређен, а екипу је појачао Тадија Драгићевић. Са друге стране у редовима црно-белих, у односу на тај меч, због повреде ће изостати Драган Милосављевић а нова лица су Александар Павловић и Миленко Тепић.

Дуели против Партизана носе специфичну тежину и овај меч ће сигурно бити такав. Ми тренутно размишљамо само о нашем статусу, нашој потрошености и ровитости играча. Али, против Партизана се све то заборавља и ставља у други план. Желимо да одиграмо што боље и да занемаримо све остале околности – поручио је Радоњић, а потом се осврнуо на здравствени билтен у екипи:

Нелсон је у добром стању. Што се тиче Раденовића, сачекаћемо и коначну одлуку о томе да ли ће играти донећемо на дан утакмице. Очекујем да ће Партизан изаћи у најјачем саставу, надам се да ћемо имати подршку навијача и да ће публика видети добру утакмицу.

Вечити дерби увек доноси пособан набој, а на питање да ли његов тим пред овај дерби осећа већи притисак, Радоњић је одговорио:

Притисак против Партизана је увек присутан, без обзира на стање на табели и на околности. Притисак је увек на нивоу који показује специфичност тог дуела. Припремамо се за меч у складу са околностима и наравно да ћемо дати све од себе против црно-белих – рекао је тренер Звезде, који је додао да меч са Партизаном није пресудан у борби за прву позицију:

О пласману не бих причао јер се након ове утакмице игра још пет кола.

У последње време неизоставно питање на конфренцијама Дејан Радоњића је о потенцијалном појачању. Ни овога пута није изостало, а тренер Црвене звезде Телеком позива на стрпљење:

Појачање ће доћи, нема разлога за бригу. Ко ће то бити? Нећемо о томе данас – рекао је стратег црвено-белих, а потом наставио:

Наредних дана ће бити конкретнија ситуација и успећемо да ојачамо редове. Било би природно да нам дође играч на позицији три.

Међутим, тржиште је то које диктира.

Дејан Радоњић се потом још једном вратио на дерби, истакавши да је то меч у којем нема фаворита:

Мислим да у дербију нема фаворита. Ми смо домаћини, али противник који нам долази подиже форму. Очекујем Партизан у најјачем саставу.Они су екипа са пуно потенцијала. Долазак Павловића доноси квалитет и то ће се после неког времена сигурно видети, а он није једини квалитетан играч у тиму. У овом тренутку размишљамо само о нама и како ћемо ми да изгледамо – закључио је причу Дејан Радоњић.

Улазница у слободној продаји за 226. вечити дерби неће бити. Важиће само сезонске карте, а један број карат биће подељен спонзорима и пријатељима клуба. Као и у првом дуелу ове сезоне када је Партизан био домаћин, гостујући навијачи добиће 300 карата.

КК Црвена звезда Телеком позива навијаче да навијају фер и спортски без убацивања било каквих предмета на терен и вређања противника.

Претходни текстЈуниори са првог места у полуфинале
Следећи текстЗвезда победом над Јавором преузела чело табеле