Звезда и Лијетувос Ритас поново ривали

22

Црвена звезда Телеком добила је ривала у осмини финала Еврокупа. Након пораза црвено-белих од Нижњег Новгорода у Пиониру, односно победе Лијетувос Ритаса над Цедевитом у тесној завршници познато је да ће се ове две екипе састати у осмини финала престижног европског такмичења.

У Литванији је било веома неизвесно где је екипа Лијетувос Ритаса дочекала Цедевиту. Реналдас Сеибутис је задржао смиреност у пенал завршници, на другој страни Алан Реј није био прецизан уз звук сирене и минималном победом (75:74) Литванци су изборили прву позицију у групи П.

Тренер Црвене звезде Телеком изнео је виђење о следећем ривалу у Еврокупу:

Пре свега размишљамо да изађемо спремни на следећи меч па тек онда да се припремимо за двомеч против Ритаса. Мечеви у Евролиги са Литванцима јасно показују како треба да играмо, мада игра из другог меча се неће поновити. Треба истаћи и да елиминационе утакмице носе додатни притисак па је то јако битан фактор. У таквим мечевима је битан сваки поен и треба водити рачуна да се не ослањамо на оно што је било у Евролиги – истакао је тренер црвено-белих.

Интересантно је да су црвено-бели изашли као победници у оба претходна сусрета ове две екипе у Евролиги. У петом колу чета тренера Радоњића славила је у Пиониру резултатом 88:77, а у на затварњу групне фазе најпрестижнијег европског такмичења црвено-бели су били још убедљивији (99:75).

Претходни текстРукометашице међу осам најбољих у Купу Србије
Следећи текстКарте за Јавор у продаји од петка