Црвено-бели у четвртфиналу Купа

41

Рукометаши Црвене звезде пласирали су се у четвртфинале Купа Србије. Црвено-бели су у осмини финала савладали Напредак у Крушевцу резултатом 29:26.

Звезда је водила од самог почетка утакмице, а Напредак је само једном успео да дође до изједначења и то шест минута пре краја меча.

Звезда је прву осетнију предност имала при резултату 7:4. Головима Брајовића и Павлова, гости из Београда су нешто касније и дуплирали предност (12:6), да би погоцима Лазића на одмор отишли са седам голова разлике (16:9).

Изабраници Ненада Перуничића су највећу предност остварили почетком другог дела игре, када је било 19:11. Голом Торбице Звезда је повела са 22:16 и мало ко је веровао да ће Напредак успети да се врати у игру. Међутим, то се врло брзо и десило. Крушевљани су направили серију од 5:0 и десет минута пре краја стигли на само гол заостатка (21:22), а четири минута касније и до изједначења (24:24). Ипак, црвено-бели су сачували присебност у одлучујућим тренуцима и голом Нешовановића у 58. минуту стигли до 27:25. Торбица је погодио на минут пре краја за 28:26, а тријумф Звезде је голом оверио Божо Анђелић.

У тиму Црвене звезде најбољи су били голман Милан Косановић са 17 одбрана и Војислав Брајовић, који је постигао седам погодака.

Напредак – Црвена звезда 26:29 (9:16)

Хала спортова – Крушевац. Гледалаца: 550. Судије: Душан Стојковић и Ненад Николић.

Црвена звезда: Лазовић 2, Торбица 4, Пантелић, Ољача, Лазић 5, Косановић (17 одбрана), Шотић, Цупара, Огризовић, Нешовановић 2, Павлов 6, Анђелић 3, Брајовић 7, Мартиновић, Антељ.

Претходни текстЗвезда поражена од Нижњег
Следећи текстРукометашице међу осам најбољих у Купу Србије