Тријумф Звезде, мајсторије Печника

34

Фудбалери Црвене звезде одиграли су претпоследњи меч на припремама у Словенији, против екипе Копра у истоименом граду. Овога пута стадион „Бонифика“ био је отворен за посетиоце па се на трибинама скупило око 1500 навијача, углавном присталица српског клуба. Тренер Стојановић није могао због лакших повреда да рачуна на Милуновића и Мрђу који су одрадили тренинг у теретани. Такође, Милош Нинковић добио је дозволу стручног штаба да оде за Београд и обиђе ћеркицу и супругу која се јуче породила. На голу је био Бајковић, по боковима Петковић и Мијаиловић, док су пар централних бекова чинили Павићевић и Крнета. Милијаш и Нинковић су били на местима задњих везних играча, по крилима Лазовић и Печник, док су најближи противничком голу били Касалица и Дауда.

Утакмицу је спектакуларним голом већ у шестом минуту отворио Нејц Печник. Мијаиловић је одлично прошао по левој страни, вратио повратну за Касалицу који је одиграо до Словенца, а овај искоса са позиције која је приличнија за центаршут, шаље прави пројектил у супротни горњи угао гола голмана Симичича. Одговорили су гости покушајима у наредних неколико минута, међутим без конкретног учинка. На другој страни фудбалери Црвене звезде деловали су доста конкретније и већ у 13. минуту дуплирали су предност преко Дауде. Претходно је Касалица искористио своје тркачке способности и идеално упослио Нигеријца који по други пут матира чувара мреже Копра. Треба истаћи и поновну добру игру Лазовића који је нешто пре истека половине игре у првом делу својим карактеристичним продором избацио двојицу чувара, којима није преостало ништа друго него да га фаулирају. Прекид је извео Милијаш, одиграо управо до Чачанина који је опробао шут левом ногом, али није био прецизан. Збуњеност фудбалера Копра у 21. минуту искористили су Печник и Касалица. Разменили су одличан дупли пас након којег је у свом шеснаестерцу један играч словеначког тима лопту зауставио руком, а судија Зирнштајн своју руку усмерио ка белој тачки. Капитен је непогрешив, за убедљивих 3:0. Уследио је период мирније игре у којем се ништа значајније није дешавало. Домаћи су у 30. минуту имали два прекида после којих је одбрана најтрофејнијег српског клуба лако реаговала. Ипак, до почасног гола Копар стиже пет минута пре одласка на одмор. Стрелац је Човило након одлично изведеног скраћеног корнера. Лопта је одсела у горњем углу Бајковићевог гола. Треба истаћи да су обе екипе играле такмичарски фудбал, без калкулисања, што је резултирало великим бројем прекида, али и међусобним чаркама у 44. минуту. Расправу су започели Губерац и Печник, да би се недуго затим умешали и остали играчи на терену. Коначан епилог гласио је, други жути односно искључење за Губерца и јавне опомене показане Печнику и Мијаиловићу. Недуго затим, судија је обема екипама показао пут у свлачионицу на 15. минутни одмор.

У настаку први прете домаћи и то у два наврата. Шут из даљине опробали су Арчон и Човило, међутим, без резултата. У међувремену и капитен Милијаш покушао је ударцем директно из корнера, али је голман Симчич био опрезан. На 4:1 повисио је Пеник својим другим голом на данашњем мечу у 57. минуту. У улози пакера нашао се Дарко Лазовић који је извео соло-акцију и одлично заврнуо лопту на другу стативу ка Словенцу који матира чувара мреже Копра полуволејом. Само пар минута касније ривал је узвратио истом мером преко резервисте Пучка који је између дефанзиваца нашег тима дошао до лопте и лако савладао Бајковића.

Уследио је велики број измена на обе стране, а самим тим и чести прекиди који су успоравали ритам меча. Занимљиво је да су капитенску траку на мечу у Копру носила четворица играча Звезде. Милијаш, затим Баковић, након њега Лазовић да би сусрет са траком на левој руци завршио Вукан Савићевић. До краја дуела другопласираног тима словеначке и српске лиге, више није било великих узбуђења. Тек неколико полуприлика и удараца. Код Црвене звезде бележимо две акције тандема Дауда-Савићевић и у самом финишу центаршут Михајловића ка Ракићу који је сналажљиво покушао петом да постигне пети гол за свој тим, али није успео у тој намери.

Све већа минутажа појединих играча наговештава то да је тренер Стојановић близу идеалног тима за наставак сезоне. Такође, њега и његове сараднике може да храбри игра свих фудбалера на које рачуна. Показана је завидна ефикасност и на данашњем мечу, односно добра реализација приликом уласка у прилике. Наредни, уједно и последњи сусрет током припрема у Словенији, црвено-бели имаће 12. фебруара, против екипе Горице.

Копар – Црвена звезда 2:4 (1:3)
Судије: Кевин Зирништајн, Елвис, Пиштолац и Адис Хабибович.
ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Бајковић, Петковић, Крнета, Павићевић, Мијаиловић, Милијаш, Ковачевић, Лазовић, Печник, Касалица и Дауда.
КОПАР: Симчич, Шме, Губерац, Халиловић, Грегорич, Човило, Чнигој, Галешевић, Иветић, Арчон, Штромајер.

Претходни текстСаопштење поводом физичког напада на Бранка Ољачу
Следећи текстЗвезда преко трња до финала