Звезда рутински победила Борац

40

Црвена звезда Телеком оправдала је улогу фаворита у дуелу са Чачанима и одбрану трофеја у Купу Радивоја Кораћа започела тријумфом над Борцем са 81:62. Од самог старта утакмице црвено-бели су наметнули свој ритам и на тај начин јасно ставили до знања да су квалитетнији ривал. Већ након шест минута игре Звезда је на свом конту имала двоцифрено вођство (16:6), а у првој четвртини су прилику добили млади таленти Црвене звезде Телеком Ребић и Тејић. Упркос великој предности на самом почетку, чета тренера Радоњића се није опуштала, напротив, на основу одличног почетка меча повећавала је стечену предност која је износила чак 25 разлике након 15 минута игре (36:11).

Високо вођство у раној фази утакмице и однос снага на терену дозволили су Дејану Радоњићу да разигра све играче, а да притом одмори првог плејмејкера Демаркуса Нелсона који није улазио у игру. Прилику је поред већ поменутих Ребића и Тејића, добио и најмлађи члан тима Војислав Стојановић. Сви су одлично искористили указану шансу и уписали се у листу стрелаца, а тренер Радоњић је поносно аплаудирао због борбености коју су најмлађи показали.

Звезда је одлично отворила утакмицу, чврстом одбраном и сјајним решењима у нападу црвено-бели су у потпуности наметнули ритам који њима одговора. Борац није могао да одговори високом интензитету утакмице, а гранитна одбрана чете тренера Радоњића Чачанима је доупустила свега 11 поена за првих 15 минута игре.

Међутим, црвено-бели ни у једном тренутку нису изгледали као да су завршили посао. Максималним ангажовањем током читаве утакмице наградили су публику која их је здушно бодрила. Тренер Радоњић је испробавао разне тактичке замисли, а Чачани ни у једном тренутку утакмице нису успели озбиљније да угрозе црвено-беле.

Црвена звезда Телеком је победом над Борцем изборила пласман у полуфинале које ће играти у суботу са почетком од 17 часова. Противник црвено-белима биће познат након другог четвртфиналног сусрета између Радничког из Крагујевца и ОКК Београда.

Црвена звезда Телеком – Борац Моцарт Спорт 81:62 (23:11, 18:11, 19:18, 21:23)
Црвена звезда Телеком: Ребић 6, Лазић 8, Блажич 9 (4ск), Симоновић 13 , Марјановић 6 (11ск), Раденовић 2, Катић 8 (4ск), Тејић 3, Нелсон, Џенкинс 14, Стојановић 2, Драгићевић 10 (5ск, 4ас) .
Борац Моцарт Спорт: Аврамовић, Митровић, Маројевић, Маравић 3 (4ск), Шљиванчанин 8 (4ск), Стевовић 4, Думић 6, Пешаковић 14, Дедијер, Цветковић 12 (4ск), Мандић 15 (7ск), Радовић.

Претходни текстЗвезда претрпела пораз у дербију
Следећи текстЦрвено-беле у четвртфиналу Регионалне лиге