Звезда освојила турнир у Ваљеву

54

Рукометаши Црвене звезде освојили су меморијални турнир “Никола Јевремовић Гужва“ у Ваљеву победом у финалу против Металопластике резултатом 26:25. Црвено-бели су се боље снашли у финишу меча и заслужено освојили трофеј.

Металопластика је на полувремену имала минималну предност  од 14:13, али су рукометаши београдског тима у другом делу утакмице успели да преокрену уз велику подршку са трибина. Звезда је минут и по пре краја повела са 26:24, Шапчани су смањили на 25:26, а затим су имали шансу да стигну и до изједначења, али је пивот Металопластике Богдан Медурић преступио и Звезда је славила победу.

Најефикаснији у редовима црвено-белих био је новајлија Никола Лазић са пет постигнутих голова, док је у тиму Металопластике шест погодака уписао Филип Марјановић.

Црвена звезда – Металопластика 26:25 (13:14)
Ваљево, дворана: “15. септембар“. Гледалаца: 1000. Судије: Боричић и Марковић (Београд). Седмерци: Црвена звезда 3 (2), Металопластика 2 (2). Искључења: Црвена звезда 10 минута, Металопластика 14 минута.
Црвена звезда: Лазовић 2, Торбица 1 (1), Пантелић, Алчаковић 3, Лазић 5, Косановић, Павлов 4 (1), Шотић, Цупара, Огризовић, Нешовановић 3, Кајганић 3, Мартиновић, Анђелић 3, Брајовић 2, Антељ.
Металопластика: Максимовић, Травар 2, Миловановић, Алексић, Стевановић, Палевић, Марјановић 6, Канкараш, Медурић 1, Владисављевић, Обрадовић 2, Марковић, Арсић, Грујичић 4, Јездимировић, Митровић 2, Јевтић, Продановић 3, Милосављевић 5 (2).

За најбољег играча турнира проглашен је десни бек Црвене звезде Војислав Брајовић. Први стрелац је Немања Грујичић из редова Металопластике, док је најбољи голман Игор Ђорђевић из ОРК Металца.

Претходни текстЦрвено-беле одбраниле трофеј у Бањалуци
Следећи текстЗвезда дочекује легију странаца из Француске