Звезда угрејала срца навијача

46

Црвена звезда Телеком одиграла је још један сјајан меч пред својом публиком и победом над одличном екипом Будућности још једном ставила до знања да је Пионир тешко освојива тврђава. Звезда је у прве три четвртине показала завидан ниво агресивности у одбрани и у том периоду сусрета стекла недостижно вођство које је у једном тренутку износило 25 поена предности колико је било на самом почетку последње деонице (67:42). До краја сусрета тренер Радоњић је имао прилику да испроба неке нове тактичке замисли и тако додатно разигра екипу пред Куп Радивоја Кораћа који ће се играти следеће недеље.

Звезда је приказала својим навијачима атрактивну игру и тако их наградила за верност коју су показали упркос веома хладном и ветровитом београдском дану. Публика је имала прилику да види неколико веома атрактивних блокада, а предњачили су Џенкинс који је атрактивном рампом осујетио покушај закуцавања 15 сантиметара вишег Колмена, као и Раденовић и Марјановић. Искусни Катић је продавао финте противничким центрима, а његово и Нелсоново закуцавање су измамили бројне аплаузе навијача.

Почетак утакмице оправдао је очекивања и играло се јако тврдо на обе стране. На прве поене се чекало два минута, док су црвено-бели свој први кош постигли тек у трећем. Раденовић и Нелсон су сјајно отворили меч, али су мотивисани гости успевали да одрже прикључак.

Међутим, крајем прве деонице Катић је наставио где је стао у утакмици са Паниониосом и покренуо серију своје екипе. На сјајну минијатуру искусног центра надовезали су се и његови саиграчи па је након одличне финте и атрактивног закуцавања управо Катића Звезда стекла двоцифрено вођство (32:21).

 

Одбрана црвено-белих је беспрекорно функционисала па је Будућност убацила свега седам поена за осам минута игре у другом периоду. У таквом односу снага Звезда је успешно одржавала двоцифрену предност и није дозволила Подгоричинима да је озбиљније угрозе.

Звезда је задржала ниво агресивности у одбрани и у другом полувремену, дозволила је ривалу свега пет поена за седам и по минута трећег периода, а квалитетним решењима у нападу су повећавали предност. Након прве тројке Џенкинса на утакмици црвено-бели су успели да пређу и границу од 20 поена јер су на два и по минута пре краја тог периода водили са 59:38.

До краја сусрета изабраници тренера Радоњића су се мало опустили што је Будућност искористила и на два минута при краја пришла на свега десет поена заостатка. Ипак, црвено-бели нису дозволили било какво изненађење па су мирно привели меч крају и тако направили сјајну увертиру за предстојећи Куп Радивоја Кораћа.

Црвена звезда Телеком – Будућност 74:64 (23:18, 19:15, 23:9, 9:22)
Црвена звезда Телеком: Ребић, Лазић, Блажич 8 (4ск), Симоновић 5 (6ск), Марјановић 6 (8ск), Раденовић 10 (4ск, 4ас), Кати 16 (6ск), Тејић 1, Нелсон 14 (5ас, 3ск), Џенкинс 10 (4ас), Стојановић, Драгићевић 4.
Будућност: Шеховић 5, Михаиловић 2, Суботић 10, Коматина, Мугоша, Витковац 10 (4ск), Протић 6 (4ск), Поповић 10, Акинделе 12 (5ск), Ивановић 5 (4ас), Ћапин, Колмен 4 (4ск).

Претходни текстРутинска победа црвено-белих
Следећи текстНајбољи у Купу Београда за 2013. годину