Почиње паклени фебруар

41

Нови велики изазов је пред кошаркашима Црвене звезде Телеком. У халу Пионир стиже претендент за пласман на Фајнал фор АБА лиге, Будућност. Меч са екипом Будућности је последњи пред паузу у регионалном такмичењу у којој ће се играти национални купови, а екипа Звезде жели да победом направи праву увертиру пред почетак Купа Радивоја Кораћа.

Занимљиво је да је подгорички тим нанео један од само три пораза колико имају црвено-бели у досадашњем делу АБА лиге, што представља додатни мотив кошаркашима Црвене звезде Телеком. Управо о томе причао је стратег црвено-белих, Дејан Радоњић:

Подгоричани су очекивано у борби за одлазак на Фајнал фор. Остало је још осам кола до краја, а пред нама је још велики број међусобних дуела првих пет екипа. Свако коло може донети нову ситуацију на табели која ће одредити крајњи распоред између прве четири екипе – истакао је Радоњић, пре него што се вратио на анализирање Звездиног противника.

Овај дуел је један од дербија кола. Будућност је тим који чине млади и талентовани играчи, али у својим редовима имају и доста искусних и квалитетних кошаркаша. Играју утакмице на сваких седам дана што им омогућава да могу да се опораве и боље припреме за дуеле, што је њихова предност. Чврстина коју ће они покушати да наметну је нешто на шта морамо адекватно да одговоримо. Такође, морамо да извучемо поуке из првог међусобног меча, мада тада нисмо били у идеалном статусу. Морамо да одиграмо значајно бољу утакмицу како бисмо их савладали. Играмо на нашем терену, надам се уз подршку великог броја наших навијача. Њих још једном позивам да буду уз нас како би нам помогли да победом наставимо да одржавамо предност на табели – изјавио је тренер Црвене звезде Телекомa.

Претходни текстНово славље у Спорт Еку
Следећи текстКадети освојили девет медаља на Првенству Београда